Οι «40 κλέφτες» του Σίλβιο

Οι «40 κλέφτες» του Σίλβιο

Αντάρτικο από σαράντα βουλευτές της κεντροδεξιάς ενόψει της αυριανής δοκιμασίας της κυβέρνησης Λέτα.

Μήνυμα στήριξης στον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα έστειλε ο κεντροδεξιός γερουσιαστής και πρώην υπουργός Κάρλο Τζοβανάρντι, ενόψει της αυριανής συζήτησης στην γερουσία της Ρώμης.

«Υπάρχουν οι αναγκαίοι αριθμοί ψήφων για να στηριχθεί η κυβέρνηση, θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Τζοβανάρντι στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa, προσθέτοντας ότι κατά την άποψή του οι «αντιφρονούντες» στην παράταξη του Μπερλουσκόνι φθάνουν τους σαράντα.

Διαβάστε ακόμη: Ιταλία: Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει o Λέτα την Τετάρτη

Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα αναφέρεται στην πιθανή ονομασία ενός ενδεχόμενου νέου κόμματος – μπορεί να είναι Nuova Italia (Νέα Ιταλία).

Κατ’ άλλες πηγές, οι «αντάρτες» δεν ξεπερνούν τους τριάντα. Σε αυτούς συγκαταλέγεται ο νυν γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλφάνο.

Διαφωνούν επίσης με την γραμμή Μπερλουσκόνι ο υπό παραίτηση υπουργός Συνταγματικών Τροποποιήσεων Γκαετάνο Κουαλιαριέλο, η υπουργός Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν, ο πρώην εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς στην βουλή Φαμπρίτσιο Τσικίτο και ο υπουργός Μεταφορών, Μαουρίτσιο Λούπι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ