6+1 επαγγέλματα που μπορείς να κάνεις από το σπίτι

6+1 επαγγέλματα που μπορείς να κάνεις από το σπίτι

Περισσότερα επαγγέλματα δεν χρειάζονται να βρίσκεσαι πολλές ώρες μέσα σε ένα γραφείο, αλλά αντίθετα να εργάζεσαι από το σπίτι σου.

Χριστίνα Ζάχου

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφασίζουν να εργαστούν από το σπίτι προκειμένου να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους και να μην λείπουν πολλές ώρες εκτός.

Πλέον με τη δυνατότητα που μας παρέχει η τεχνολογία όλο και περισσότερα επαγγέλματα δεν χρειάζονται να βρίσκεσαι πολλές ώρες μέσα σε ένα γραφείο, αλλά αντίθετα να εργάζεσαι από το σπίτι σου.

Μερικές ιδέες για να εργαστείτε (και εσείς) από το σπίτι:

Συγγραφέας

Ξέρεις να γράφεις και έχεις μπόλικη φαντασία; Τότε άνοιξε τον υπολογιστή σου και ξεκίνησε να γράφεις. Δεν είναι τόσο ακατόρθωτο όσο αρχικά μπορεί να νομίζεις. Μόλις το βιβλίο σου είναι έτοιμο κάνε επαφές με εκδοτικούς οίκους (όλοι ψάχνουν φρέσκα πρόσωπα και νέα βιβλία) για να εκδοθεί. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Μπορεί το βιβλίο σου να εκδοθεί στο εξωτερικό, να γίνει θεατρικό. Επίσης, πολλοί συγγραφείς τα δίνουν τα βιβλία τους στο διαδίκτυο και ανεβαίνουν on line, όπου κερδίζουν και χρήματα μιας και πολλοί επιλέγουν να διαβάσουν ιστορίες με αυτό τον τρόπο.

Ιδιαίτερα μαθήματα

Αντί να τρέχεις από φροντιστήριο σε φροντιστήριο φτιάξε ένα μικρό γραφείο στο χώρο σου προκειμένου να έρχονται οι μαθητές σου. Η άλλη λύση είναι να κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα μέσα από το διαδίκτυο, κάτι που έχει ξεκινήσει να κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος. Σίγουρα θα χρειαστείτε μια web camera.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr