6+1 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Μόναχο

6+1 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Μόναχο
Photo:

Όσα αξίζει να δεις, να γευτείς και να κάνεις στη διάσημη γερμανική πόλη.

Χριστίνα Ζάχου

Το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο. Η πόλη αποτελεί σημαντικό κέντρο τέχνης, τεχνολογίας, χρηματοδότησης, εκδόσεων, πολιτισμού, καινοτομίας, εκπαίδευσης, επιχειρήσεων και τουρισμού στη Γερμανία, ενώ έχει υψηλό επίπεδο και ποιότητας ζωής.

Περπατώντας στο Μόναχο θα διαπιστώσεις πως η αρχιτεκτονική του είναι ένα μείγμα ιστορικής και νέας μιας και έχουν ανακατασκευάστηκαν ιστορικά κτίρια που καταστράφηκαν στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και δημιουργήθηκαν νέα ορόσημα.

Παρόλο που το Μόναχο είναι μια πυκνοκατοικημένη πόλη, ωστόσο, έχει πολλά, δημόσια πάρκα –με πιο δημοφιλή τον Αγγλικό κήπο όπου είναι μεγαλύτερο σε έκταση από το Central park της Νέας Υόρκης.

Όσα αξίζει να δεις, να γευτείς και να κάνεις στη πόλη:

-Βόλτα στη πλατεία της Παναγίας (Marienplatz) -βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του Μονάχου και παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα της πόλης. Στο κέντρο της πλατείας θα θαυμάσεις το νέο δημαρχιακό μέγαρο που δεσπόζει στη βόρεια πλευρά, ενώ μπορείς να κάνεις ένα break για φαγητό και για αγορές στον πεζόδρομο δίπλα στην πλατεία.

-Επίσκεψη στο Παλάτι Νίμφενμπουργκ- βρίσκεται στη νότια Γερμανία και έχει μπαρόκ στοιχεία. Το ανάκτορο ήταν η κύρια θερινή κατοικία του Οίκου των Βίττελσμπαχ, πρώην ηγεμόνων της Βαυαρίας. Το παλάτι, μαζί με το πάρκο, είναι από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Μονάχου. Κάποια από τα δωμάτια διατηρούν ακόμα την αρχική τους μπαρόκ διακόσμηση, ενώ άλλα επανασχεδιάστηκαν αργότερα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr