Αχτσιόγλου: Έρχεται κούρεμα προσαυξήσεων στις οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών

Αχτσιόγλου: Έρχεται κούρεμα προσαυξήσεων στις οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών
Ο υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου παρίσταται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Του ΣΥΡΙΖΑ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Υπουργική απόφαση για ψαλίδι στις οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας. 

Κούρεμα μέρους των προσαυξήσεων και πιθανώς μέρους των βασικών οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών, που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της κρίσης ανακοίνωσε μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και επεσήμανε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σχετική υπουργική απόφαση.

Τόνισε ότι το προηγούμενο σύστημα είχε στρεβλώσεις με αποτέλεσμα οι εισφορές να είναι πάνω από αυτό που μπορούσαν να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι.

Για τον ΕΦΚΑ σημείωσε ότι είναι πλεονασματικός και σε αυτό βοήθησαν οι ρυθμίσεις, η μείωση των εισφορών και η αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων.

Πρόσθεσε ότι οι περισσότερες εισφορές είναι από μισθωτούς, ως αποτέλεσμα της αισθητής μείωσης της ανεργίας κάνοντας λόγο για 250.000 νέες θέσεις εργασίας στο εννεάμηνο του 2017.

“Το πλεόνασμα είναι 188,5 εκατ. Ευρώ από αρχικά προϋπολογισμένο έλλειμμα 756 εκατομμυρίων ευρώ”, συμπλήρωσε ενώ αναφερόμενη στο θέμα του τρόπου λήψης απόφασης για απεργία, είπε ότι συζητά με τους δανειστές εάν θα μείνει αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή τη συγκατάθεση από το 1/3 των εργαζομένων να γίνει με το 51% στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Πηγή: news247.gr