«Αδικαιολόγητη η Ryanair, δεν μας είχε καν ενημερώσει»

«Αδικαιολόγητη η Ryanair, δεν μας είχε καν ενημερώσει»

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αντώνης Ροκάκης.

Έντονη κριτική στη Ryanair για την απόφαση της να κλείσει τη βάση της στα Χανιά, ασκεί με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αντώνης Ροκάκης.

Χαρακτηρίζει την απόφαση της Ryanair ως «αδικαιολόγητη και δίχως πρότερη ενημέρωση», ενώ επισημαίνει ότι η διαβούλευση τόσο με την Ryanair, όσο και με άλλες low cost αεροπορικές εταιρίες, αλλά και τη Fraport, πρέπει να συνεχιστεί σε θεσμικό επίπεδο, ώστε να καταφέρουμε τα μέγιστα οφέλη για το νομό και το νησί μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η αδικαιολόγητη και δίχως πρότερη ενημέρωση, απόφαση της αεροπορικής εταιρίας Ryanair να σταματήσει τα δρομολόγια της από και προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», αποτελεί πλήγμα για τον τουρισμό σε όλο το νομό Χανίων.

Πριν λίγα χρόνια ο νομός μας «αγκάλιασε» την συγκεκριμένη εταιρία και μάλιστα με ουκ ολίγο κόστος, φροντίζοντας ταυτόχρονα να «χτίσει» μια υγιή και εποικοδομητική σχέση. Παρόλα αυτά, η εταιρία αποφάσισε πως πλέον τα «Χανιά» δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά της, όπως τα εξυπηρετούν άλλες ευρωπαϊκές περιοχές.

Ως Επιμελητήριο Χανίων θεωρούμε πως η διαβούλευση τόσο με την Ryanair, όσο και με άλλες low cost αεροπορικές εταιρίες, αλλά και τη Fraport, πρέπει να συνεχιστεί σε θεσμικό επίπεδο, ώστε να καταφέρουμε τα μέγιστα οφέλη για το νομό και το νησί μας.