Άδωνις σε Πολάκη: Εσένα θα σε βάλω φυλακή για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Άδωνις σε Πολάκη: Εσένα θα σε βάλω φυλακή για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Κόντρα σε πολύ υψηλούς τόνους στη Βουλή.

Τα αίματα άναψαν στη Βουλή στη συζήτηση για το ασφαλιστικό – φορολογικό μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ και του υπουργείου Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθύνθηκε προσωπικά στον αναπληρωτή Υπουργείο Υγείας Παύλο Πολάκη, τον οποίον προειδοποίησε ότι θα τον κλείσει φυλακή για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Εσείς μην πολυμιλάτε. Ένας εισαγγελέας θα βρεθεί να ασχοληθεί γιατί δεν έχουμε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Θα καταλάβει ότι λόγω της παρέμβασής σας στο ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει ΜΕΘ και τότε θα έρθει ο φάκελός σας στη Βουλή. Και τότε να δω τι θα ψηφίζουν τα ανθρωπάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε ότι έχετε διαπράξει κακούργημα.Οι μαγκιές σας μπορεί να περνάνε τώρα αλλά δεν θα περνάνε για πολύ. Έχεις διαπράξει αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός βέβαια δεν άφησε ασχολίαστες τις βολές Γεωργιάδη. Ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και κατηγόρησε με τη σειρά του τους προκάτοχους του της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι συμμετείχαν σε σκάνδαλα διαφθοράς στο ΚΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι κακούργημα έκαναν αυτοί που την περίοδο ο 2012-14 επέτρεψαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ να σπαταλήσει 3,5 εκατ ευρώ μαύρο χρήμα σε διαφημιστική δαπάνη για να έχει ως πειθήνια όργανα τα ΜΜΕ και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά ο ίδιος με τον Υπουργό Ανδρέα Ξανθό έβαλαν το ΚΕΕΛΠΝΟ να πάρει κόσμο με κριτήρια ΑΣΕΠ όταν επί τόσα χρόνια οι διορισμοί γίνονταν με τα μπιλιετάκια.

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε. Κατηγόρησε τον υπουργό ότι δεν μπορεί να μιλά για ηθική όταν εκείνος χρησιμοποίησε το δημοψήφισμα για να μπει στο υπουργικό συμβούλιο και αναφερόμενος εκ νέου στην υπόθεση με το ΚΕΛΠΝΟ είπε: «Πήρατε τους φακέλους των γιατρών. Ο Υπουργός δεν έχει δικαίωμα να το κάνει. Αυτό που έκανες είναι για φυλακή. Αν δεν το κάνουν αυτοί θα το κάνουμε εμείς όταν έρθουμε. Σας το λέω να ζήσετε την ελευθερία σας όσο προλαβαίνετε. Δεν σας γλιτώνει κανείς ούτε οι μαγκιές σας».

Τα όσα είπε ο κ. Πολάκης προκάλεσαν την αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αποκάλεσε «Εκοφίτη» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και του συνέστησε να πλένει το στόμα του με σαπούνι πριν αναφερθεί σε αυτόν.