Αφεντικό της Ryanair για την υπόθεση Apple: «Η Ιρλανδία να πει στην Ευρώπη να πάει να γαμ…»

Αφεντικό της Ryanair για την υπόθεση Apple: «Η Ιρλανδία να πει στην Ευρώπη να πάει να γαμ…»

To αφεντικό της Raynair ξαναχτυπά μετά το πρόστιμο – «μαμούθ» που επέβαλε στην αμερικανική εταιρεία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας πρέπει να πει στην ΕΕ να πάει να… «πολλαπλασιαστεί», αντί να ακούσει την εντολή είσπραξης 13 δισ. ευρώ από την Apple για απλήρωτους φόρους.

Αυτή ήταν η άποψη του αφεντικού και CEO της Ryanair, , μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβάλλει στην αμερικανική εταιρείαένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ευρωπαϊκή ιστορία, κατηγορώντας την κυβέρνηση της Ιρλανδίας για φορολογικές συμφωνίες που πλήττουν τον ανταγωνισμό.

Διαβάστε ακόμη: Πώς η Apple έφτασε να φορολογείται με 0,005%

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ο Ο’ Λίρι χαρακτήρισε την απόφαση της Κομισιόν «αλλόκοτη» και υποστήριξε ότι δεν πρόκειται ποτέ να σταθεί στο δικαστήριο, όπως μετέδωσε το ιρλανδικός Independent.  «Υπάρχουν ορισμένα πράγματα για τα οποία η Ευρώπη δεν έχει καμία αρμοδιότητα ή δικαίωμα», είπε ο Ο’ Λίρι. «Το ότι κάθε χώρα έχει την ελευθερία να διαμορφώσει μόνη της τους φορολογικούς της κανόνες αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ… Ειλικρινά η κυβέρνηση της Ιρλανδίας δεν χρειάζεται καν να προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης – αρκεί απλώς να στείλει μια επιστολή στην Ευρώπη που θα της λέει να πάει να γα***θεί».

Ιρλανδία και Apple έχουν ήδη γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους να καταφύγουν δικαστικά κατά την απόφασης.

Ο Ο’ Λίρι έχει βαρύ παρελθόν και μακρά κόντρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία κατηγορεί μεταξύ άλλων για στήριξη στις κρατικές αεροπορικές εταιρείες και όχι τις ιδιωτικές. Κάτι το οποίο δεν έχει εμποδίσει την Ryanair να μετατραπεί στον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Ευρώπης.

Τιμ Κουκ κατά Κομισιόν: «Προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία της Apple στην Ευρώπη»