Ξεκινούν τη δράση τους τα δυο μεγάλα funds που «γεννήθηκαν» από το EquiFund

Ξεκινούν τη δράση τους τα δυο μεγάλα funds που «γεννήθηκαν» από το EquiFund

Τα κριτήρια με τα οποία θα χρηματοδοτήσουν τεχνολογικές επενδύσεις, με έμφαση στο στοιχείο της καινοτομίας, θα αποκαλυφθούν τον Ιούλιο στο 6ο Φόρουμ «Δημόκριτος».

Ξεκίνησαν τη δραστηριοποιήσή τους τα δύο μεγάλα επενδυτικά ταμεία (funds) που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του EquiFund, το Metavallon και το Big Pi, και πρόκειται να ενημερώσουν για τα κριτήρια με τα οποία θα χρηματοδοτήσουν τεχνολογικές επενδύσεις, σε αρχικό και πιο ώριμο στάδιο, με έμφαση στο στοιχείο της καινοτομίας, στο 6ο Φόρουμ Eπιστήμη, Τεχνολογίας και Καινοτομία του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, στις 10 – 13 Ιουλίου 2018.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών, ο Δημόκριτος γίνεται σημείο συνάντησης για επιστήμονες από όλο τον κόσμο και το κέντρο ενός δυναμικού δικτύου συνεργασιών με τη βιομηχανία.

Στη φετινή διοργάνωση θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνολογίες που δημιουργούν εκθετικές αλλαγές και επηρεάζουν τη ζωή και την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων (Exponential Technologies).

Ως γέφυρα με το 53ο Θερινό Σχολείο (2-13/7) και εισαγωγή στο φόρουμ, o Δημόκριτος, φιλοξενεί μια ημερίδα για τη γνωριμία του κοινού με το Singularity University, για να συζητήσει την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, το μέλλον των θέσεων εργασίας και τις θέσεις εργασίας του μέλλοντος που θα ευδοκιμήσουν σε έναν εκθετικά μεταβαλλόμενο κόσμο ενώ 4 διαφορετικά εργαστήρια θα καλύψουν θέματα σχετικά με τις εκθετικές τεχνολογίες και τη διεπιστημονική έρευνα.

Την τελευταία μέρα, στο πλαίσιο της αξιοποίησης και της διασύνδεσης των αποτελεσμάτων έρευνας με την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ομιλητές και να συμμετέχει σε εργαστήρια, από την ανάπτυξη δεξιοτήτων, μέχρι τη χρηματοδότηση της ιδέας του ενώ θα παρουσιαστούν τα δύο funds που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του EquiFund.

Το φόρουμ ολοκληρώνεται με την εκδήλωση Matchmaking σε συνεργασία με το δίκτυο ΠΡΑΞΗ και θα προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης για επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό κόσμο και τη βιομηχανία, διερευνώντας κοινές επιχειρήσεις στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφτείτε: http://events.demokritos.gr/