Αυτά είναι τα μυστικά για να προσληφθείτε στην Uber

Αυτά είναι τα μυστικά για να προσληφθείτε στην Uber

Δείτε το ερωτηματολόγιο του online test της εταιρεία φαινόμενο.

Η Uber αποτελεί ένα ιδιαίτερο case study για τον κόσμο των startups, που μπορεί να αποδείξει πως με το σωστό προϊόν, μπορεί κάποια εταιρεία να μπει σε μια εδραιωμένη αγορά.

Η ανάπτυξη της εταιρείας δεν σταματά και η καινοτόμα πλατφόρμα της Uber, που συνδέει τους οδηγούς με τους επιβάτες σε πραγματικό χρόνο με το πάτημα ενός κουμπιού, συνεχίζει να συγκεντρώνει χρηματοδότηση από επενδυτές σε κάθε μεριά του πλανήτη.

Με τι κριτήρια, όμως, επιλέγουν τα άτομα που εργάζονται στην εταιρεία;

Δεν αναφερόμαστε στους οδηγούς, αλλά σε όσους κάνουν αίτηση για διευθυντικές θέσεις, υπεύθυνοι των διαδικασιών αλλά και θέσεις μάρκετινγκ.

Σύμφωνα με δηλώσεις όσων έχουν κάνει αίτηση σε κάποια απ’ τις θέσεις αυτές, πρόκειται για μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.

Αν, λοιπόν, τα μαθηματικά δεν είναι το «δυνατό σας χαρτί» ξεχάστε μια θέση στην Uber.

H Uber δεν βάζει τους υποψήφιους να λύσουν «σπαζοκεφαλιές», όπως κάνει η Google, αντ’ αυτού τους φέρνουν αντιμέτωπους με ένα πραγματικό σενάριο, ώστε να δουν πως μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες εργασίας.

Κάθε συνέντευξη ξεκινάει με μια τηλεφωνική συζήτηση ή μια συνομιλία στο Skype. Αυτή είναι η πρώτη κίνηση για να γνωρίσουν οι υπεύθυνοι των προσλήψεων τους υποψηφίους. Αν καταφέρουν να τους εντυπωσιάσουν, τότε θα περάσουν στη δεύτερη (και πραγματική) φάση των συνεντεύξεων.

Διαδικασία ανά τομέα:

  • Όσοι κάνουν αίτηση για θέση «Μηχανικού Τεχνολογιών Λογισμικού και Πληροφοριακών Συστημάτων», τότε θα εξεταστεί στην ανάπτυξη του κώδικα.
  • Όσοι κάνουν αίτηση για διευθυντικές θέσεις υποβάλλονται σε ένα 2ωρο test. Το online test περιλαμβάνει 32 ερωτήσεις πολλαπλών απαντήσεων, βασισμένες σε δύο  μορφότυπα CSV (Comma Separated Values)  το οποίο οι υποψήφιοι πρέπει να κατεβάσουν, αλλά και εκθέσεις.

Οι υποψήφιοι καλούνται να ερμηνεύσουν δεδομένα βάσει ερωτήσεων όπως «Ποιες είναι οι πιο σημαντικές μετρήσεις για τον προσδιορισμό του μεγέθους και των χαρακτηριστικών της ζήτησης», ενώ οι εκθέσεις έχουν θέμα «Γράψτε μια επιστολή προς τους οδηγούς» και «Αναλύστε μια στρατηγική bonus που θα δώσει κίνητρα στους υπαλλήλους να εργάζονται περισσότερο».

Η διαδικασία δε σταματά εκεί.

Τα άτομα που θα περάσουν το online test έχουν στη συνέχεια μια τηλεφωνική συζήτηση, ενώ στο τελικό στάδιο ακολουθεί μια 2ωρη συνάντηση μεταξύ των recruiters και του υποψηφίου.

Μερικές από τις ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Glassdoor και περιλαμβάνουν ερωτήματα όπως:

  • Ένας ανταγωνιστής Uber ανοίγει τη δική του επιχείρηση στην ίδια πόλη, έχοντας απεριόριστο κεφαλαίο. Αν δουλεύατε για αυτούς πως θα προσπαθούσατε να «κλέψετε» τους πελάτες της Uber; Αν δουλεύατε στην Uber πως θα πείθατε τους οδηγούς να μείνουν;
  • Η Uber ξεκινά την υπηρεσία της στο Μιλγουόκι χωρίς να έχει γραφεία εκεί· όλα θα ελέγχονται από τα γραφεία της στο Σικάγο. Πώς θα κάνετε τους οδηγούς στο Μιλγουόκι να νιώθουν ισότιμοι με εκείνους στο Σικάγο;
  • Ένας οδηγός της Uber κερδίζει 30δολάρια / διαδρομή με προμήθεια 20% . Πώς θα τον πείσετε να αναβαθμίσει τη συνδρομή του σε UberSuper με προμήθεια 2 % ; Τι κόστος θα έχει ο οδηγός για την αναβάθμιση ; Πόσα περισσότερα θα πρέπει να κερδίζει κάθε εβδομάδα; Δεν αρκεί να εξηγήσετε τα βήματα της διαδικασίας του πώς θα γίνει, πρέπει να υπολογίσετε και τα νούμερα εκείνη την ώρα στο μυαλό σας.

Στο τελευταίο στάδιο, καλούνται να κάνουν μια παρουσίαση για κάτι που τους αρέσει, έχοντας στη διάθεση τους 24 ώρες για να προετοιμαστούν.

Και για όσους τελικά καταφέρουν να πάρουν τη θέση, η εταιρεία δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουν μετοχές.

Δείτε πως μοιάζει το τεστ αξιολόγησης της εταιρείας:

Αν δεν σας τρομάζουν όλα αυτά, η Uber έχει ανοιχτές θέσεις σε όλο τον κόσμο που μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας. Δείτε τες ΕΔΩ