Αυτές είναι οι δημοφιλέστερες εταιρικές εφαρμογές στον κόσμο

Αυτές είναι οι δημοφιλέστερες εταιρικές εφαρμογές στον κόσμο

 

Οι Microsoft, Salesforce και Amazon Web Services έχουν τις πιο δημοφιλείς εταιρικές εφαρμογές.

του Jonathan Vanian

Ο ηγέτης είναι το Office 365, το λογισμικό της Microsoft για τον χώρο εργασίας που περιλαμβάνει εφαρμογές όπως το Word και το Excel, σύμφωνα με την ετήσια μελέτη της εταιρείας ασφαλείας Okta. Όμως, η κατάταξη δείχνει ότι πολλοί υπάλληλοι εταιρειών χρησιμοποιούν και πλατφόρμες που ανταγωνίζονται το Office 365, πράγμα που σημαίνει ότι επιλέγουν στοιχεία του λογισμικού της Microsoft που τους αρέσουν, ενώ παράλληλα βασίζονται σε άλλες εταιρείες για τα υπόλοιπα.

76% των πελατών της Okta που χρησιμοποιούν το Office 365 χρησιμοποιούν παράλληλα παρόμοιο λογισμικό ανταγωνιστικών εταιρειών, σύμφωνα με την έρευνα. Μεταξύ εκείνων που χρησιμοποιούν το Microsoft Office 365, περίπου 32% χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Box για την αποθήκευση ψηφιακών αρχείων (η έκδοση της Microsoft είναι το OneDrive) και 28% χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Slack για να συνομιλούν με συναδέλφους (η ανταγωνιστική εφαρμογή της Microsoft είναι η Teams).

Η έρευνα της Okta βασίζεται σε περίπου 5.600 από τους πελάτες της, μαζί με μια άλλη έρευνα όπου συμμετείχαν 1.200 Αμερικανοί εργαζόμενοι από άλλες εταιρείες. Η Okta, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2017, ειδικεύεται σε τεχνολογία που επαληθεύει τις ταυτότητες των εργαζομένων σε πολλαπλές εφαρμογές και υπηρεσίες.

Επιπλέον, η μελέτη της Okta έδειξε ότι 28% των πελατών της Okta που χρησιμοποιούν το Office 365 χρησιμοποιούν επίσης τη συλλογή εφαρμογών G Suite της Google που περιλαμβάνει το Gmail και το Drive. Αυτό είναι αξιοσημείωτο γιατί οι εταιρείες φαίνεται να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα δύο διαφορετικές συλλογές εφαρμογών για τον χώρο εργασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Okta, Todd McKinnon, δήλωσε πως η έρευνα δείχνει ότι «η ποικιλομορφία των εφαρμογών αυξάνεται» μέσα στις εταιρείες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν περιμένουν από έναν προμηθευτή να τους προσφέρει το σύνολο του λογισμικού για τον χώρο εργασίας τους.

Όλο αυτό είναι μέρος μιας ευρύτερης τάσης στο εταιρικό λογισμικό όπου οι εταιρείες που ειδικεύονται σε εφαρμογές στο χώρο εργασίας προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι τα προϊόντα λογισμικού τους λειτουργούν καλά με τρίτα μέρη. Το περασμένο καλοκαίρι, για παράδειγμα, η Slack συνεργάστηκε με άλλες εταιρείες λογισμικού όπως οι Zendesk και Atlassian.

Φυσικά, η επιχειρηματική δραστηριότητα της Okta εξαρτάται επίσης εν μέρει από την τάση χρήσης πολλαπλών εταιρικών εφαρμογών από επιχειρήσεις, δεδομένου ότι το λογισμικό της τις βοηθάει να συνδέουν τις εφαρμογές μεταξύ τους.

«Εάν μία εταιρεία έφτιαχνε όλη την τεχνολογία θα είχαμε πρόβλημα», επεσήμανε ο McKinnon.

Ιδού η πλήρης λίστα με τις δημοφιλέστερες εταιρικές εφαρμογές:

1. Microsoft Office 365
2. Salesforce
3. Amazon AWS
4. Google G Suite
5. Box
6. Slack
7. SAP Concur
8. Jira
9. Zoom
10. Cisco Meraki
11. DocuSign
12. Zendesk
14. Dropbox
15. ADP