Αυτές είναι οι εταιρείες με την καλύτερη φήμη για το 2019

Αυτές είναι οι εταιρείες με την καλύτερη φήμη για το 2019

Ποια εταιρεία βρίσκεται όμως στην κορυφή της ετήσιας κατάταξης φήμης Axios Harris Poll;

του Don Reisinger

Η χρονιά είναι δύσκολη για την Tesla και το Facebook. Στη δημοσκόπηση Axios Harris Poll που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η Tesla είδε την εταιρική της φήμη να πέφτει 39 θέσεις, από την 3η θέση το 2018 στην 42η θέση φέτος. Το Facebook, το οποίο το 2018 βρέθηκε στην 51η θέση, έπεσε κατά 43 θέσεις στην 94η θέση το 2019.

Για άλλη μια φορά, στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Wegmans και η Amazon. Πέρυσι, πρώτη ήταν η Amazon και δεύτερη η Wegmans. Φέτος, αντάλλαξαν θέσεις, με τη Wegmans να εξασφαλίζει την κορυφαία θέση όσον αφορά την εταιρική φήμη για φέτος.

Η κατάταξη βασίζεται σε δεδομένα έρευνας γνώμης στην οποία συμμετείχαν 24.000 Αμερικανοί ενήλικες. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν σχετικά με τις «πιο ορατές εταιρείες» στις ΗΠΑ. Μόνο οι εφτά κορυφαίες εταιρείες εξασφάλισαν «άριστη» αξιολόγηση της εταιρικής φήμης τους.

Παρά την πτώση της, η κατάταξη της Tesla παρέμεινε «πολύ καλή». Η εταιρική φήμη του Facebook, όμως, κρίνεται «ανεπαρκής».

Η πτώση της Tesla στην κατάταξη οφείλεται εν πολλοίς στον CEO της, Elon Musk, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Axios ο διευθύνων σύμβουλος της Harris Poll, John Gerzema. Ειδικότερα, είπε ότι η συμπεριφορά του Musk πέρυσι, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσής του ότι θα έβγαζε την εταιρεία από το χρηματιστήριο καθώς και του γεγονότος ότι κάπνισε μαριχουάνα στο podcast του The Joe Rogan Experience, λειτούργησε επιβαρυντικά για την εταιρική φήμη της Tesla.

Η πτώση του Facebook στην κατάταξη μάλλον οφείλεται στα προβλήματα που αντιμετώπισε η εταιρεία το 2018, και ιδιαίτερα στις ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας και την πιθανή χρήση του Facebook από τους Ρώσους για να παρέμβουν στις εκλογές στις ΗΠΑ και διεθνώς.

Παρά την επιδείνωση της εταιρικής φήμης τους, πάντως, ούτε η Tesla ούτε το Facebook μπορούν να ανταγωνιστούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία εμφανίζεται να έχει τη χειρότερη φήμη απ’ όλους τους οργανισμούς που περιλαμβάνονται στην έρευνα γνώμης.