Αυτές είναι οι νέες γεύσεις που λανσάρει η Coca-Cola ύστερα από πάνω από μια δεκαετία

Αυτές είναι οι νέες γεύσεις που λανσάρει η Coca-Cola ύστερα από πάνω από μια δεκαετία

Η Coca-Cola Company ανακοίνωσε το νέο μεγάλο της «στοίχημα».

του Chris Morris

Για πρώτη φορά μετά από πάνω από μια δεκαετία, μια νέα γεύση προστίθεται στη γκάμα προϊόντων της Coca-Cola.

Η Coca-Cola Company μόλις αποκάλυψε την Orange Vanilla Coke, μια νέα γεύση πορτοκάλι-βανίλια του κλασικού αναψυκτικού που θα εμφανιστεί στα ράφια των σουπερμάρκετ στις ΗΠΑ στις 25 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, ντεμπούτο θα κάνει και η Orange Vanilla Coke με μηδέν ζάχαρη.

Η τελευταία αυτή προσθήκη έρχεται σε συνέχεια της Cherry Coke (κεράσι) και της Vanilla Coke (βανίλια) – γεύσεις που έχουν γνωρίσει επιτυχία τα τελευταία χρόνια, παρόλο που η εταιρεία δεν έχει καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες στο κομμάτι του μάρκετινγκ. Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, μόνο το 12% όσων πίνουν Coca-Cola φαίνεται να προτιμούν κάποια γεύση αντί για την κλασική εκδοχή του αναψυκτικού.

«Αυτό μας έδειξε ότι οι οπαδοί μας επιθυμούν να έχουν επιλογή αλλά την εξασφαλίζουν έξω από το εμπορικό σήμα της Coca-Cola», ανέφερε σε δήλωσή της η Kate Carpenter, brand director στην Coca-Cola. «Ξέραμε ότι είχαμε μια ευκαιρία να δώσουμε στους fans την ποικιλία που θέλουν χωρίς να θυσιάζουν τη γεύση της Coca-Cola που αγαπούν».

Πριν καταλήξει στη γεύση πορτοκάλι-βανίλια, η Coca-Cola είχε σκεφτεί να λανσάρει γεύση βατόμουρο, γεύση λεμόνι ή γεύση πιπερόριζα. Η πορτοκάλι-βανίλια όμως, όπως είπε η εταιρεία, ήταν η πιο δημοφιλής από τις διαθέσιμες επιλογές.

Πέρυσι, παρουσιάστηκαν και οι φρουτώδεις γεύσεις της Diet Coke. Με τη νέα γεύση Orange Vanilla, η Coca-Cola ελπίζει ότι το γνωστό brand δεν θα αρχίσει να φαίνεται ξεπερασμένο στα μάτια των καταναλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία λάνσαρε επίσης ένα αλκοολούχο ποτό στην Ιαπωνία και εξετάζει το ενδεχόμενο να φτιάξει ένα ποτό με εκχύλισμα μαριχουάνας, σε μια προσπάθεια διαφοροποίησης της γκάμας των προϊόντων της.

Κάθε προσπάθεια αλλαγής της κλασικής συνταγής της Coca-Cola εμπεριέχει κινδύνους. Το 1985, η εταιρεία πήγε να αλλάξει τη βασική εκδοχή του αναψυκτικού και η αντίδραση των καταναλωτών υπήρξε πολύ αρνητική. Γρήγορα, επανήλθε στον σωστό τον δρόμο.

Σε κάθε περίπτωση, η Orange Vanilla δεν θα αντικαταστήσει το κλασικό προϊόν – προορίζεται απλώς ως ένα συμπληρωματικό ποτό για την ενίσχυση των πωλήσεων (και την εξασφάλιση περισσότερου χώρου στα ράφια από τη μεγάλη αντίπαλο, Pepsi).

Δείτε ακόμη: The Coca-Cola Company: Επενδύει σε νέες τεχνολογίες ανακύκλωσης