Αυτή είναι η εταιρεία στην οποία η Alphabet επενδύει 375 εκ. δολάρια

Αυτή είναι η εταιρεία στην οποία η Alphabet επενδύει 375 εκ. δολάρια

Η μητρική της Google είχε επενδύσει στην εταιρεία ήδη από το ξεκίνημά της.

της Renae Reints

Η Alphabet Inc., η εξωστρεφής μητρική εταιρεία της Google, επενδύει 375 εκατομμύρια δολάρια στη νεοφυή επιχείρηση Oscar Health. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Μάριο Σλόσσερ και τον Τζος Κούσνερ (αδελφό του Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρού και συμβούλου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ). Η Oscar είχε αξία 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από αυτήν την τελευταία επένδυση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Στο ξεκίνημα της Oscar, η Alphabet επένδυσε μέσω της εταιρείας επιχειρηματικού κεφαλαίου της, Capital G, και της εταιρείας επιστημών υγείας της, Verily. Με την πρόσθετη επένδυση της περασμένης Τρίτης, η startup έχει πλέον την απαραίτητη χρηματοδότηση για την επέκταση και την αναβάθμιση των υποδομών της, καθώς επικεντρώνεται στην κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος με την επωνυμία Medicare Advantage το 2020. Ο Σάλαρ Καμάνγκαρ, πρώην διευθύνων σύμβουλος του YouTube, θα συμμετάσχει επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της Oscar μετά από αυτή την επένδυση.

«Η Alphabet κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θέλει να στηρίξει ακόμα περισσότερο την εταιρεία», δήλωσε ο Σλόσσερ στο Wired. «Είναι φανταστικό για εμάς γιατί θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε πλήρως στο βασικό μοντέλο που χτίζουμε εδώ και έξι χρόνια, το οποίο συνίσταται από τη χρήση τεχνολογίας, δεδομένων,  σχεδιασμού, και μιας ανθρώπινης προσέγγισης για την οικοδόμηση μιας πολύ διαφορετικής εμπειρίας στην υγειονομική περίθαλψη».

Η συγκεκριμένη εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης έχει επαινεθεί για την τεχνολογικά υποστηριζόμενη και προσανατολισμένη στον πελάτη προσέγγισή της στην ασφάλιση υγείας, καθώς παρέχει αναλυτικά τα δεδομένα υγείας στον πελάτη. Η Oscar προσφέρει επίσης τη δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων σε γιατρό όλο το 24ωρο καθημερινά, και βοηθά τόσο τα άτομα όσο και τις επιχειρήσεις να εντοπίζουν τα ασφαλιστικά προγράμματα που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους.