Αυτή είναι η καλύτερη χώρα για διακοπές (πιστέψτε μας!)

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα για διακοπές (πιστέψτε μας!)

Γιατί η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην λίστα;

Κάθε δύο χρόνια, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσιεύει μια έκθεση για τους προορισμούς εκείνους που είναι πιο φιλικοί προς τον ταξιδιώτη.

Η φετινή έκθεση, με τίτλο ‘The Travel & Tourism Competitiveness Report 2017’ εξετάζει τα στοιχεία εκείνα που κάνουν έναν ταξιδιωτικό προορισμό προνομιακό, συμπεριλαμβανομένης της υγιεινής, της ασφάλειας, των υποδομών και των φυσικών πόρων. Στα πλαίσια της έκθεσης καταρτίζεται και ο Δείκτης Ανταγωνιστικότητας Ταξιδιού και Τουρισμού, όπου κατατάσσονται 136 χώρες βάσει των επιδόσεών τους σε αυτά τα πεδία.

Για δεύτερη φορά, η Ισπανία βρίσκεται στην κορυφή.

Τι κάνει τόσο περίφημη την Ισπανία. Αν σκέφτεστε τον Γκάουντι και την αρχιτεκτονική του στη Βαρκελώνη, ή τη σιέστα και τη σαγκρία, βρίσκεστε στον σωστό δρόμο. Η Ισπανία κέρδισε τον τίτλο χάρη σ’ έναν συνδυασμό πολιτιστικών και φυσικών χαρακτηριστικών, παράλληλα με την προσβασιμότητά της από αέρος και τις καλές τουριστικές υποδομές. Σύμφωνα με την έκθεση, η Ισπανία είδε τις αφίξεις τουριστών να αυξάνονται, κυρίως εξαιτίας εκείνων που αποφάσισαν να μην πηγαίνουν πλέον στη Μέση Ανατολή ή σε συγκεκριμένες περιοχές της Δυτικής Ευρώπης εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλειά τους.

Πάντως, δεν αριστεύει σε όλους τους τομείς η χώρα. Η έκθεση τη βαθμολογεί με χαμηλό βαθμό ως προς το επιχειρηματικό περιβάλλον και την ευκολία έκδοσης οικοδομικών αδειών, ενώ επισημαίνει ότι η Ισπανία θα πρέπει να καταβάλλει προσπάθεια να βελτιωθεί στον τομέα των μεταφορών.

Σύμφωνα με την έκθεση, 10 τοις εκατό των θέσεων εργασίας βρίσκονται στον τουριστικό κλάδο, ο οποίος συνεισφέρει και 10 τοις εκατό του παγκόσμιου ΑΕΠ. Στις συστάσεις βελτίωσης προς τις περιφέρειες, συγκαταλέγονται και οι εξής: «η Βόρεια Αμερική πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των τιμών, την περιβαλλοντική αειφορία και τις υποδομές, ενώ στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού «περιφερειακές πολιτικές βίζας θα μπορούσαν να βελτιώσουν τον τουρισμό περαιτέρω».

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, ενώ το Μεξικό και η Ινδία εμφανίζονται να έχουν βελτιωθεί σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

Διαβάστε ακόμα:Σε αυτές τις πόλεις προτιμούν να ζουν οι millenials