Αυτοί είναι οι λόγοι που οι εταιρικές εκδρομές ωφελούν το προσωπικό

Αυτοί είναι οι λόγοι που οι εταιρικές εκδρομές ωφελούν το προσωπικό
Photo: pixabay.com

Από αύξηση της αποδοτικότητας μέχρι βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των υπαλλήλων, να πώς μια εκδρομή μπορεί να κάνει καλό στην εταιρεία σας.

του Aric Jenkins

Υπάρχει ένας αυξανόμενος όγκος μελετών που υποστηρίζουν ότι οι ατελείωτες ώρες εργασίας είναι τελικά επιβλαβείς και καθόλου αποδοτικές, και ότι οι μη δομημένες ευκαιρίες για αναστοχασμό βοηθούν στην επίτευξη της πραγματικής καινοτομίας. Με άλλα λόγια, τα διαλείμματα και οι ομαδικές εκδρομές είναι ωφέλιμα όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για τις επιχειρήσεις, και οι λόγοι είναι οι εξής:

  1. Οι εταιρικές αποδράσεις βοηθούν τους εργαζομένους να συγκεντρωθούν

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το να δουλεύεις λιγότερο οδηγεί σε αύξηση της παραγωγικότητας. Έρευνα της GfK που διεξήχθη για το Project: Time Off το 2017 διαπίστωσε ότι το 78% των διευθυντικών στελεχών αισθάνονται ότι τα διαλείμματα βελτιώνουν την ικανότητα εστίασης των υπαλλήλων τους. Επίσης, το 70% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι η συγκεκριμένη πρακτική τονώνει τη δέσμευση του προσωπικού. Μπορεί μεσοπρόθεσμα να φαίνεται αντιπαραγωγικό, αλλά μακροπρόθεσμα μια ημέρα χωρίς την συνήθη καθημερινή εργασία μπορεί να οδηγήσει σε ανανέωση της λειτουργίας ενός γραφείου.

  1. Οι εκδρομές ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να έρθουν πιο κοντά

Είτε η απόδραση είναι μια ημέρα εκτός γραφείου, αφιερωμένη στην επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου, είτε απλά μια ημέρα διασκέδασης και παιχνιδιών, μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας δεμένης ομάδας. Μια πρόσφατη μελέτη του MIT που δημοσιεύτηκε στο Harvard Business Journal ανέφερε ότι οι ομάδες που επικοινωνούν μεταξύ τους- και όχι μόνο με τη διοίκηση- είναι πιο παραγωγικές και δημιουργικές.

  1. Οι αποδράσεις δείχνουν ότι εκτιμάτε τους υπαλλήλους σας

Καλύπτοντας τα έξοδα για μια εκδρομή μακριά από το γραφείο για να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες αναψυχής, η διοίκηση μιας εταιρείας δείχνει ότι ενδιαφέρεται για τους υπαλλήλους, εκτός του πλαισίου της καθημερινής εργασίας. Αυτό είναι κάτι που τονώνει την αφοσίωση των μελών της ομάδας. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Warwick, οι ευτυχείς εργαζόμενοι είναι 12% πιο παραγωγικοί.

  1. Ένα διάλειμμα δίνει στον καθένα χρόνο να σκεφτεί

Μετά από μήνες σκληρής δουλειάς, είναι ευεργετικό για το προσωπικό και την ηγεσία να έχουν λίγο ελεύθερο χρόνο για να στοχαστούν πάνω στο τι έχει επιτευχθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μια «απόδραση εκτός έδρας» μακριά από το γραφείο- αλλά με όλα τα μέλη της ομάδας παρόντα- είναι η τέλεια ευκαιρία για να γίνει κάτι τέτοιο. Σκεφθείτε τι έχει πετύχει, τι δεν έχει λειτουργήσει τόσο καλά, και πώς θα αντιμετωπίσετε τα όποια προβλήματα για να προχωρήσετε μπροστά. Απλά μην ξεχάσετε να απολαύσετε και την παρέα των συναδέλφων σας στην εκδρομή- καλά να περάσετε!