Αυτοί είναι οι νικητές του Reload Greece “RG Challenge17 Dragons’ Den”

Αυτοί είναι οι νικητές του Reload Greece “RG Challenge17 Dragons’ Den”

«Δημιουργώντας μια νέα γενιά επιχειρηματιών».

Στην εκδήλωση του Reload Greece “RG Challenge17 Dragons’ Den final pitch” που πραγματοποιήθηκε στο εικονικό κτίριο Shard του Λονδίνου την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, δέκα νεοφυείς επιχειρήσεις παρουσίασαν τα επιχειρηματικά τους σχέδια μπροστά σε κοινό επενδυτών και ένα διεθνές ακροατήριο.

Οι δέκα ομάδες με προέλευση το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, επεδίωξαν να αυξήσουν τον πρώτο γύρο των επένδυσης  με ποσά της τάξεως των £50-£250 χιλιάδων.

Η Κριτική Επιτροπή απαρτίζονταν από την κα Βασιλική Πέτρου, Global SVP Prestige στην Unilever, τον κ. Keith Willey, Επικεφαλής Αναπληρωτή Καθηγητή Στρατηγικής & Επιχειρηματικότητας στο London Business School και τον κ. Adam Reeve, Διευθυντή Επενδυτών στην Seedrs. Η Επιτροπή αξιολόγησε τις παρουσιάσεις λαμβάνοντας υπόψιν την επιχειρηματική ιδέα, την ομάδα, την ‘παράμετρο Reload Greece’, το επιχειρηματικό μοντέλο και το ύψος της επένδυσης που ζήτησαν.

Η νικήτρια ομάδα του RG Challenge17:

Η Κριτική Επιτροπή επέλεξε το Workathlon ως καλύτερη ομάδα στο διαγωνισμό. To Workathlon είναι η νέα λύση για τις προσλήψεις σε ξενοδοχεία. Η SaaS πλατφόρμα τους, ενσωματώνει και συνδυάζει τεχνολογίες για τις προσλήψεις με την τεχνογνωσία του κλάδου, καθιστώντας έτσι πιο αποδοτική και αποτελεσματική την πρόσληψη στον μεγαλύτερο εργοδοτικό κλάδο στον κόσμο.

Το Workathlon εντάχθηκε στο RG Challenge17 μέσω της νέας συνεργασίας που έχει συνάψει το Reload Greece με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το Business Seeds. Η νεοφυής επιχείρηση κέρδισε το χρηματικό έπαθλο των £5,000 (προσφορά της εταιρείας Charge Ventures), δωρεάν πακέτο νομικών συμβουλών και καθοδήγησης (προσφορά της νομικής εταιρείας  Keystone Law), ένα booster pack από την Qapitol QA, μια στρατηγική συνεδρίαση και πιστώσεις στο Cloud αξίας £10k (προσφορά της IBM) καθώς και δωρεάν υποστήριξη από την crowd-funding πλατφόρμα των Seedrs για τη διεξαγωγή μιας καμπάνιας.

Η Κατερίνα Σαντίκου, ιδρυτής του Workathlon είπε: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που κέρδισα το RG Challenge17. Ήταν μια εκπληκτική εβδομάδα, γίναμε καλύτεροι επιχειρηματίες και πραγματικά δέσαμε όλες οι ομάδες μεταξύ μας. Το Reload Greece σου δείχνει ότι υπάρχει μια τεράστια κοινότητα που θέλει να σε βοηθήσει και να σε στηρίξει. Είναι εκπληκτικό όταν βλέπουμε όλοι μαζί ότι προσπαθούμε να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα.

Ο αρχικός λόγος για τον οποίο ξεκίνησα το Workathlon είναι ότι συνειδητοποίησα ότι ο καλύτερος τρόπος να δώσεις κάτι πίσω είναι να προσφέρεις θέσεις εργασίας – γιατί αυτό θα επιτρέψει στους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια θετική αλλαγή. Αισθάνεσαι απίστευτη ικανοποίηση όταν είσαι σε θέση να προσφέρεις θέσεις εργασίας, να δημιουργήσεις νέες ευκαιρίες, να φέρεις πίσω τους επαγγελματίες που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο πίσω στην Ελλάδα – αντιστρέφοντας τη διαρροή εγκεφάλων. Είναι ένας τεράστιος παράγοντας στην επανεκκίνηση της χώρας μας ».

 

Το Βραβείο του Ακροατηρίου:

Το ακροατήριο επέλεξε το Pushme ως καλύτερη ομάδα για το βραβείο του Ακροατηρίου. Το Pushme παρέχει ηλεκτρική ενέργεια τους στόλους ποδηλάτων των επιχειρήσεων delivery. Μία συσκευή plug & play μετατρέπει οποιοδήποτε ποδήλατο σε ηλεκτρικό σε δευτερόλεπτα και ένα δίκτυο μπαταριών pick-and-go παρέχει άπειρο εύρος χωρίς διακοπή λειτουργίας.

To Pushme, που κέρδισε την θέση του στο RG Challenge17 μετά την νίκη του στο RG Young Entrepreneurs’ Programme, κέρδισε ως βραβείο: πρόσβαση σε πιστώσεις £10k στο IBM Cloud, ένα ενισχυτικό πακέτο αξίας £1k για QA testing και μια κατ’ ιδίαν συνεδρία με την Keystone Law για νομικές συμβουλές και καθοδήγηση. Ο Γιώργος Καλλίγερος, ιδρυτής του Pushme είπε: “Νοιώθουμε πολύ χαρούμενοι που  κερδίσαμε το βραβείο του κοινού, γιατί επιβεβαιώνεται ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την μοναδικότητα και την καινοτομία μας. Έχουμε εξασφαλίσει συναντήσεις με πολλούς επενδυτές οπότε θα είναι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες”.

Το RG Challenge είναι το 9ήμερο εντατικό πρόγραμμα –επιταχυντής του Reload Greece, το οποίο διεξάχθηκε στο London Business School από τις 28 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου 2017. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατάρτιση και πρακτική σε  επιχειρηματικό σχεδιασμό, κλαδικά deep dives, επενδυτικών, νομικών και χρηματοοικονομικών ζητημάτων και pitch master classes. Όλες οι θεματικές παρέχονται και υποστηρίζονται από 50 διεθνείς και καταξιωμένους συμβούλους. Οι μέντορες του RG Challenge17 έχουν αξιοσημείωτη εμπειρία και προέρχονται από  κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα και παγκόσμιες εταιρείες FTSE 100, όπως η IBM, η Santander, η Microsoft, η Unilever και η PWC.

Φέτος το RG Challenge προχώρησε σε σημαντικές νέες συνεργασίες με επιταχυντές στην Ελλάδα. Τέσσερις από τις συμμετέχουσες ομάδες προήλθαν από τους επιταχυντές ‘be innovative’ και ‘Business Seeds’ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και τον επιταχυντή ‘egg’ της Eurobank.

Οι νέες συνεργασίες υποστηρίζουν τον σκοπό το Reload Greece, να γεφυρώσει την Ελλάδα της νεανικής επιχειρηματικότητας με τον υπόλοιπο κόσμο. Μέσω του RG Challenge, οι νεοφυείς επιχειρήσεις από την Ελλάδα γνώρισαν πώς λειτουργεί το βρετανικό επενδυτικό οικοσύστημα και πώς να τοποθετήσουν καλύτερα σε αυτό, προκειμένου να προσελκύσουν επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Γιώργος Καμέτας, Επικεφαλής Business Banking στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, δήλωσε: “Η νέα συνεργασία με το Reload Greece  αποτελεί ιδανική ευκαιρία για όλους μας, καθώς συνδυάστηκε με τη φιλοδοξία μας να οικοδομήσουμε γέφυρες μεταξύ του Ελληνικού οικοσυστήματος και του Λονδίνου”.

Η γενική διευθύντρια του Reload Greece, Έφη Κυρτάτα είπε: “Πιστεύουμε ότι το κλειδί για την ανάκαμψη της Ελλάδας είναι να δοθεί η δυνατότητα στους νέους στην Ελλάδα να αναπτύξουν εξωστρεφείς επιχειρήσεις που μπορούν να ανταγωνιστούν στο διεθνές τοπίο. Προσφέρουμε επίσης μια πλατφόρμα για τα ενεργά και επιτυχημένα μέλη της Διασποράς που θέλουν να συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους στην χώρα μας».

Και η Έφη  Κυρτάτα συνέχισε: “Οι δέκα ομάδες που συμμετείχαν στο Reload Greece Challenge17 ανήκουν σε διαφορετικούς κλάδους αλλά όλες υπηρετούν την «παράμετρο Reload Greece», δηλαδή μπορούν με έναν τρόπο να συνεισφέρουν στην Ελλάδα. Φέτος οι νέες συνεργασίες με τους επιταχυντές της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank και η τελική εκδήλωση του προγράμματος στο εμβληματικό κτίριο ‘The Shard’, έδωσαν πρόσθετη αίγλη στο πρόγραμμα.

Περισσότερα από 130 άτομα συμμετείχαν στην εκδήλωση. Το κοινό απαρτίζονταν από δυνητικούς επενδυτές, συνεργάτες και μέλη της Διασποράς, οι οποίοι εκδήλωσαν το επενδυτικό τους ενδιαφέρον για ορισμένες από τις ομάδες Το Reload Greece δημιουργεί μια νέα γενιά επιχειρηματιών και η φετινή ομάδα απέδειξε ότι η νέα γενιά έχει τη δύναμη, τη δέσμευση και την επιμονή να εργαστεί πολύ σκληρά για να κάνει τα σχέδια, πράξη. Και οι 20 συμμετέχοντες απέδειξαν ότι οι ενέργειές τους μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια και αποτελούν μέρος της γενιάς που θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ανάκαμψη της Ελλάδας».