Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι μουσικοί της χρονιάς

Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι μουσικοί της χρονιάς
epa02962931 British singer Adele performs on stage during her concert at Docks in Hamburg, Germany, 26 March 2011. British soul singer Adele led the nominations for the American Music Awards on 11 October 2011, earning four nods, including artist of the year. EPA/MALTE CHRISTIANS

Συνολικά, οι 30 μουσικοί που φιγουράρουν στον κατάλογο κέρδισαν άνω των 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος.

H Αμερικανίδα τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, το βρετανικό συγκρότημα One Direction και η Βρετανίδα τραγουδίστρια Αντέλ είναι οι μουσικοί με τις υψηλότερες αμοιβές στον κόσμο το 2016, ανακοίνωσε σήμερα το περιοδικό Forbes.

Με τα έσοδά της να ανέρχονται στο ποσό των 170 εκατομμυρίων δολαρίων, από τις περιοδείες της, τους δίσκους, τα διαφημιστικά έσοδα και άλλες πηγές, η 26χρονη Σουίφτ αναδείχθηκε στην καλύτερα αμειβόμενη μουσικό για αυτήν την χρονιά.

Την τραγουδίστρια του “Bad Blood” ακολουθούν οι One Direction, το βρετανοϊρλανδικό συγκρότημα, με απολαβές ύψους 110 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην τρίτη θέση η ερμηνεύτρια του «Hello», η 28χρονη Αντέλ, με απολαβές ύψους 80,5 εκατομμυρίων δολαρίων, το υψηλότερο εισόδημά της έως σήμερα.

Η Μαντόνα βρίσκεται στην τέταρτη θέση συγκεντρώνοντας 76,5 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη, ένα ποσό το οποίο εκτόξευσε τις συνολικές απολαβές κατά τη διάρκεια της καριέρας της στο ποσό των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων προ φόρων, σύμφωνα με το Forbes.

Στην πρώτη δεκάδα, η Ριάνα με κέρδη ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων, ο τραγουδιστής της κάντρι μουσικής Γκαρθ Μπρουκς (70 εκατομμύρια δολάρια), οι βετεράνοι της ροκ, το συγκρότημα AC/DC (με 67,5 εκατομμύρια δολάρια), οι Rolling Stones με 66,5 εκατομμύρια δολάρια. Ακολουθεί ο DJ Κάλβιν Χάρις με 63 εκατομμύρια δολάρια και ο ράπερ Ντίντι, με 62 εκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, οι 30 μουσικοί που φιγουράρουν στον κατάλογο κέρδισαν άνω των 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος.