Αυτή είναι η πιο λεπτή τηλεόραση του κόσμου

Αυτή είναι η πιο λεπτή τηλεόραση του κόσμου

Η LG παρουσίασε μια OLED οθόνη που το πάχος της είναι όσο ένα DVD!

Η LG παρουσίασε τη νέα, πιο λεπτή από ποτέ, τηλεόρασή της αυτήν την εβδομάδα στη Νότια Κορέα. Η 55 ιντσών μεγέθους οθόνη της έχει πάχος όσο ένα DVD και ζυγίζει λιγότερο από ένα MacBook Pro 13’’, δηλαδή ούτε καν δύο κιλά! Μπορεί, μάλιστα, να κρεμαστεί στον τοίχο με ένα μαγνητικό «χαλάκι».

Όσο απίστευτη κι αν φαίνεται, είναι πραγματική. Δεν θα κυκλοφορήσει όμως άμεσα σε κάποιο κατάστημα, καθώς αυτή τη στιγμή αποτελεί προϊόν ερευνών. Δείχνει όμως τις δυνατότητες της τεχνολογίας OLED, η οποία μπορεί να δώσει υψηλής ανάλυσης, λεπτές κι ελαφριές ευλύγιστες οθόνες.

Στην παρουσίαση της στον Τύπο, ο επικεφαλής της εταιρείας τόνισε ότι θα αυξηθεί η φετινή παραγωγή OLED οθονών. Οι συγκεκριμένες οθόνες κατασκευάζονται από στρώματα οργανικών υλικών τα οποία εκπέμπουν το δικό τους φως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι κατασκευαστές να περιορίζουν το στρώμα του φθοριούχου φωτισμού που βλέπουμε σε παραδοσιακές οθόνες, όπως τις LCD.

H LG και η Samsung πωλούν ήδη αρκετά μοντέλα OLED τηλεοράσεων, όμως το κόστος τους είναι πάρα πολύ υψηλό και το πάχος τους είναι αρκετά μεγάλο. Πιθανότατα θα χρειαστούν ακόμη πέντε περίπου χρόνια έως ότου οι τιμές πέσουν και οι OLED οθόνες γίνουν πιο προσιτές στους καταναλωτές.

Το μεγάλο προτέρημα της τεχνολογίας OLED θα φανεί περισσότερο στις έξυπνες φορητές συσκευές, όμως τα smartwatch, οι ψηφιακές κάμερες, τα κινητά και τα tablets. Η «εύπλαστη» αυτή τεχνολογία παρέχει πιο ζωντανά χρώματα, υψηλότερες χρωματικές αντιθέσεις και πολύ μεγαλύτερη ευκρίνεια από τις οθόνες LCD.