Αυτοί είναι οι πιο νέοι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου

Αυτοί είναι οι πιο νέοι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου

Χρειάστηκε μια χρηματοδότηση 150 εκατ. δολαρίων για να εκτοξεύσει την αξία της εταιρείας Stripe πάνω απ' τα 9 δισ. δολάρια.

Τα αδέρφια Patrick και John Collison, συν-ιδρυτές του Stripe, είναι και επισήμως οι πιο νέοι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι, αφού η εταιρεία τους με έδρα το Σαν Φρανσίσκο κατάφερε να εξασφαλίσει 150 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση από την CapitalG.

Η «επενδυτική ένεση» εκτοξεύει την αξία τους στα ύψη, και πλέον ο καθένας αξίζει πάνω από 1 δισ. δολάρια.

Σημαίνει επίσης ότι η ίδια η αξία της εταιρείας εκτιμάται πλέον στα 9,2 δισ. δολάρια. 

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται σήμερα σε 25 χώρες και επιτρέπει σε εταιρείες και ιδιώτες να δέχονται πληρωμές στο διαδίκτυο, είχε αποτιμηθεί το 2015 σε έναν χρηματοδοτικό γύρο στα 5 δισ. δολάρια.

Σε έναν μόλις χρόνο κατάφερε να αυξήσει την αξία της κατά 4,2 δισ. δολάρια αποδεικνύοντας έτσι πως έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Να σημειωθεί πώς ανάμεσα στους πελάτες τους βρίσκονται οι εταιρείες Lyft, Kickstarter και Wish. 

Το μοντέλο των εσόδων τους είναι πώς για κάθε συναλλαγή που επεξεργάζεται η εταιρεία παίρνει το 2,9% της αξίας και επιπλέον 30 λεπτά.

Παρόλο που η εταιρεία δεν αποκαλύπτει τα έσοδα της, πηγές του κλάδου εκτιμούν ότι πέρυσι επεξεργάστηκαν συναλλαγές αξίας περίπου  20 δισ. δολαρίων.

Στα 26 του, ο John Collison, πρόεδρος της Stripe, είναι πλέον ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο – κατά δύο μήνες νεότεροι από τον ιδρυτή και Διευθύνων Σύμβουλος του Snapchat, Evan Spiegel.

Ο αδελφός του και Διευθύνων Σύμβουλος, Patrick Collison, 28, είναι επίσης στην ίδια λίστα με τους αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους κάτω από την ηλικία των 30.

Στην ίδια λίστα συγκαταλέγεται επίσης ο συνιδρυτής του Snapchat, Bobby Murphy, 28.