Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα CEO της Revlon

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα CEO της Revlon

Η Perelman, η 44χρονη κόρη του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας, θα είναι η πρώτη γυναίκα CEO στην 86χρονη ιστορία της Revlon. 

Η Revlon Inc. ανακοίνωσε ως CEO την Debra Perelman, καθώς την εταιρεία καλλυντικών που διαχειρίζεται ο δισεκατομμυριούχος Ronald Perelman, αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό και ολοένα αυξανόμενες απώλειες.

Η Perelman, η 44χρονη κόρη του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας, θα είναι η πρώτη γυναίκα CEO στην 86χρονη ιστορία της εταιρείας. Ανέλαβε τη θέση της γενικής διευθύντριας τον Ιανουάριο, ενώ διετέλεσε μέλος του συμβουλίου της εταιρείας από το 2015.

Η προαγωγή της πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η Revlon προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση, καθώς παλεύει να αποκρούσει τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ανταγωνιστών. Η Perelman θα πρέπει να καθοδηγήσει την εταιρεία σε μια δύσκολη περίοδο, όπου τα καταστήματα καλλυντικών και οι εταιρείες που διαθέτουν μόνο μια διαδικτυακή παρουσία κυριαρχούν στον κόσμο της ομορφιάς.

«Η ομορφιά έχει αναδυθεί ως έναν από τις πιο δυναμικές και γρήγορα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες και ανυπομονώ να δουλέψω με την ομάδα παγκόσμιας κλάσης της Revlon προκειμένου να απλοποιήσουμε την στρατηγική μας και να επιταχύνουμε την ανάπτυξη», ανέφερε σε δήλωσή της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε μια απώλεια ύψους 90,3 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2018, σε συνέχεια της απώλειας 183,2 εκατομμυρίων για το οικονομικό έτος 2017. Αυτό, σε συνδυασμό με το χρέος των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχουν αναζωπυρώσει τις υποθέσεις ότι η Perelman θα προσπαθήσει να αναδιαρθρώσει την εταιρεία ή τα χρέη της.

Τα τελευταία χρόνια, αντί να ακολουθήσει την πολιτική άλλων μεγάλων εταιρειών ομορφιάς, όπως η Estee Lauder και η L’Oreal με το να αγοράζουν μικρότερες εταιρείες του ίδιου τομέα, επένδυσε στο να αναζωογονήσει το ήδη υπάρχον χαρτοφυλάκιό της, που περιλαμβάνει εταιρείες που έχουν παραμείνει στάσιμες για καιρό.

Ο Ronald Perelman, που είναι στο «τιμόνι» της Revlon από το 1985, δήλωσε πως «δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο καλύτερο τρόπο να εκφράσω την στήριξη των MacAndrews & Forbes προς τη Revlon και την πίστη στο μέλλον της, από το να ορίσω την Debbie να ηγηθεί της εταιρείας».