Αυτοί είναι οι κίνδυνοι αλλά και οι… «υποσχέσεις» της τεχνολογίας για το 2018

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι αλλά και οι…  «υποσχέσεις» της τεχνολογίας για το 2018

Απίθανες καινοτομίες, επιδέξιοι χάκερ και ενδο-εταιρικές διαμάχες θα χαρακτηρίσουν τη Σίλικον Βάλεϊ (και όχι μόνο) τη νέα χρονιά.

Τί μας επιφυλάσσει το 2018 στον τομέα της τεχνολογίας; Τί αλλαγές περιμένουμε στα social media, τα smartphones και τα κρυπτονομίσματα και πώς θα κινηθούν κολοσσοί όπως η Walmart, η Amazon και η Apple;

To 2018 είναι εδώ και αυτές είναι οι προβλέψεις του Fortune για το τεχνολογικό αύριο. 

Το Facebook παραδέχεται τελικά ότι είναι μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης

Αν μοιάζει με πάπια, κολυμπά σαν πάπια και κάνει κουάκ-κουάκ σαν πάπια, τότε πρόκειται μάλλον για μια τεχνολογική εταιρεία. Σωστά; Το Facebook επιμένει ότι δεν είναι μια επιχείρηση μέσων μαζικής ενημέρωσης, παρά τα στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο: fake news, συντάκτες ως υπάλληλοι, ετήσια έσοδα διαφημίσεων ύψους 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Φέτος, η εταιρεία αναμένεται να μειώσει την αντίστασή της στην ιδέα ότι είναι εταιρεία ΜΜΕ, αν και αυτό θα μπορούσε να την εκθέσει σε περισσότερη ρύθμιση.

 

Η Apple σπάει ρεκόρ

Τον Νοέμβριο, οι διαθέσιμες μονάδες του iPhone Χ των 999 δολαρίων εξαντλήθηκαν σε λίγες μόνο ώρες (μόνο και μόνο για να εμφανιστούν στο eBay με τιμή πώλησης έως και 8.000 δολάρια). Το 2018, πιστεύουμε ότι το X θα βοηθήσει την Apple να σπάσει τελικά το ρεκόρ πωλήσεων τηλεφώνων του 2015.

Το πλήθος των εφαρμογών υγείας θα σας προκαλέσει …τραύμα

Στις μέρες μας, υπάρχει μια εφαρμογή για την υγεία για σχεδόν τα πάντα. Ρομπο-θεραπεία; Βοήθεια για τον διαβήτη; Ομάδες υποστήριξης σπάνιων ασθενειών; Υπάρχουν τα πάντα. Η παγκόσμια χρηματοδότηση στο mobile health έφτασε στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Mercom. Ο κλάδος θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το 2018 (η συνολική παγκόσμια αγορά θα μπορούσε να υπερβεί τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2022), ειδικά καθώς ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ κινείται για να διευκολύνει την πρόσβαση των εφαρμογών mobile health στην αγορά.

Ο Travis Kalanick επανεμφανίζεται

Οι Αμερικανοί αγαπούν τους δεύτερους γύρους. Ο Kalanick, η επιτομή του καλού και του κακού για τον Αμερικανό επιχειρηματία, θα έχει τη δική του δεύτερη ευκαιρία φέτος. Βρίσκεται ακόμα στο διοικητικό συμβούλιο της Uber, ενώ η προετοιμασία της αρχικής δημόσιας προσφοράς θα συμπεριλάβει τον Kalanick, βασικό υποστηρικτή του αφηγήματος της Uber.

Το Bitcoin καταρρέει- Το Bitcoin φτάνει σε ιστορικό υψηλό όλων των εποχών!

Το 2017 ήταν ένα απίθανο έτος για το κρυπτονόμισμα Bitcoin, αλλά σημειώστε τα λόγια μας: Έρχεται κραχ. Η τιμή ενός Bitcoin αναμένεται να πέσει από τα σημερινά ύψη των 6.500 δολαρίων στα περίπου 5.000 δολάρια. Και μετά την πτώση, η τιμή ίσως ανακάμψει στα 20.000 δολάρια μέχρι τα τέλη του 2018. Αυτό είναι το στοίχημά μας, αλλά δεν θα βάζαμε όλα τα λεφτά μας σε αυτό. Την απόφαση αυτή θα την αφήσουμε στους θεσμικούς επενδυτές, όπως αμοιβαία κεφάλαια και τράπεζες, που παίρνουν όλο και πιο στα σοβαρά τα κρυπτονομίσματα.

Το online dating στρέφεται στο βίντεο

Καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες μέσων ενημέρωσης κάνουν το άλμα στο βίντεο, οι εφαρμογές dating αναμένεται να κάνουν το ίδιο. Το 2017, το Hinge άρχισε να επιτρέπει στους χρήστες να φορτώνουν βίντεο 30 δευτερολέπτων, το Bumble ξεκίνησε μια λειτουργία βίντεο-chat, ενώ ακόμη και το παλιό Match.com προσθέτει μια νέα επιλογή “Story” με σύντομα βίντεο. Οι millenials, που έχουν ήδη αρχίσει να ασχολούνται με το Instagram και το Snapchat για να μοιράζονται τη ζωή τους με ξένους, θα υιοθετήσουν τις λειτουργίες αυτές σαν μια νέα κανονικότητα.

Η Amazon θα συνεχίσει να ενισχύει τη φυσική της παρουσία

Στον απόηχο της εξαγοράς της Whole Foods Market, η Amazon θα συνεχίσει να ενισχύει τη φυσική της παρουσία για να επιταχύνει την παράδοση των προϊόντων στον καταναλωτή. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την αγορά περισσότερων αλυσίδων λιανικής πώλησης με μεγάλο δίκτυο καταστημάτων όπως η Kohl’s ή η Office Depot.

 

Η Walmart θα εξαγοράσει πιο «hot» εταιρείες

Η Walmart βρίσκεται σε φάση ανανέωσης της ιστοσελίδας της για να αντιμετωπίσει την Amazon, και οι εξαγορές μικρών αλλά καυτών online brands αναμένεται να συνεχιστούν από την εταιρεία. Οι συμφωνίες θα μπορούσαν να αφορούν εταιρείες όπως οι Warby Parker, Everlane και Untuckit. Οι εξαγορές θα βοηθήσουν τη Walmart να προσεγγίσει τους πελάτες υψηλότερων εισοδημάτων που έχει βάλει στο στόχαστρο.