Αυτό είναι τo «μυστικό συστατικό» της επιτυχίας σύμφωνα με την CEO της Hershey

Αυτό είναι τo «μυστικό συστατικό» της επιτυχίας σύμφωνα με την CEO της Hershey

Η διευθύνουσα σύμβουλος της γνωστής βιομηχανίας γλυκισμάτων μιλά για τις επιχειρήσεις και δίνει τις δικές της συμβουλές για τις εργαζόμενες γυναίκες.

της Susie Gharib

Όταν το Μάρτιο του 2017 η Michele Buck ανέλαβε τα ηνία της σοκολατοβιομηχανίας Hershey, έγινε η πρώτη γυναίκα CEO στα 123 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας.

Το Fortune την συμπεριέλαβε για πρώτη φορά στη λίστα των 50 πιο ισχυρών γυναικών στις επιχειρήσεις για το 2017. Και τώρα είναι πλέον μέλος της «ελίτ» λέσχης των 32 γυναικών-διευθυντικών στελεχών σε εταιρείες της λίστας Fortune 500.

Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό της επιτυχίας της;

«Η σκληρή δουλειά», λέει στο Fortune. «Μεγάλωσα σε μια πολύ ταπεινή οικογένεια» θυμάται η Buck.

«Η μητέρα μου ζούσε σε ένα αγρόκτημα χωρίς εσωτερική υδραυλική σύνδεση. Ο πατέρας μου ήταν ο πρώτος στην οικογένειά του που ολοκλήρωσε το λύκειο και εγώ έμαθα πολύ νωρίς τις αξίες και τις αρετές της σκληρής δουλειάς. Νομίζω ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο της σκληρής δουλειάς» καταλήγει.

Η Buck έχει σίγουρα υπάρξει μια σκληρή «εργάτρια» στα 12 χρόνια της στη Hershey και στα 17 χρόνια που πέρασε πριν στην Kraft. Η ίδια λέει ότι πάντα αποδεχόταν τις δύσκολες αποστολές, παρόλο που δεν αισθάνθηκε ποτέ έτοιμη γι’ αυτές.

«Οι περιπτώσεις όπου έμαθα τα περισσότερα και αναπτύχθηκα περισσότερο ήταν όταν αποδέχθηκα εκείνες τις ευκαιρίες που βρίσκονταν έξω από την ήδη κατακτημένη εμπειρία μου», θυμάται. «Ωρίμασα σαν άτομο και έμαθα ότι είχα κάτι μέσα μου που δεν το είχα συνειδητοποιήσει νωρίτερα».

Η Buck οδήγησε την Hershey σε διάφορες στρατηγικές εξαγορές εκτός των παραδοσιακών προϊόντων της στον κλάδο των γλυκισμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της εξαγοράς της γνωστής εταιρείας σνακ κρέατος Krave.

Ποια είναι η συμβουλή της Buck προς τις εργαζόμενες γυναίκες;

«Φροντίστε να έχετε επίδραση και να κάνετε τη διαφορά σε κάθε αποστολή που σας ανατίθεται. Κοιτάξτε το πώς μπορείτε να πάτε τη συνεισφορά σας σε ένα επόμενο επίπεδο. Και να είστε σίγουρες για τον εαυτό σας», λέει. «Νομίζω ότι οι γυναίκες απλώς δεν έχουν τόσο έμφυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Τείνουν να είναι πιο σκληρές με τον εαυτό τους απ’ ό,τι πρέπει. Γι’ αυτό, μη …μασάτε!».