Αυτό είναι το νέο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αυτό είναι το νέο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ακαδημαϊκό έτος το 2017-18.

Με επιπλέον 6.000 τ.μ. προικίζεται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και ένα νέο κτίριο επί της οδού Τροίας 2, Σπετσών και Κιμώλου στην περιοχή της Κυψέλης έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες κεντρικές κτιριακές υποδομές του Ιδρύματος που στεγάζεται στην Πατησίων 76 ήδη από το 1935.

Τα εγκαίνια των υψηλής αισθητικής και σύγχρονων εγκαταστάσεων τελέστηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και αναμένεται να δοθούν σε λειτουργία το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 18. Στόχος είναι η βελτίωση των κτιριακών υποδομών, η αποσυμφόρηση των αιθουσών διδασκαλίας του παλιού κτιρίου και τελικά, η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και η αναβάθμιση του ίδιου του ιστορικού κέντρου της πόλης που έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε άντρο διακίνησης ναρκωτικών και στέκι παρεμπόρων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διαδικασία αγοραπωλησίας ξεκίνησε το 2011 (επί Πρυτανείας Κ. Γάτσιου) και ολοκληρώθηκε το 2013, οπότε και ξεκίνησε επίσημα η διαδικασία ανακαίνισης – αναδόμησης από το αρχιτεκτονικό γραφείο Anamorphosis. Το συνολικό κόστος της αγοράς ανήλθε σε 10.500.000 ευρώ (συγχρηματοδοτούμενο ΕΣΠΑ και Περιφέρειας Αττικής), ενώ τον εξοπλισμό με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έπιπλα και δικτυακές δομές ανέλαβε να υλοποιήσει – κατόπιν προγραμματικής σύμβασης – τον Νοέμβριο 2015 η εταιρία “ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟ ΔΟΜΕΣ Α.Ε”, ύψους 1.157.000 ευρώ.

Στο 5όροφο κτίριο θα λειτουργούν οκτώ αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, ένα αναγνωστήριο, γραφειακοί χώροι, προαύλιο, ενώ ειδική μέριμνα έχει προβλεφθεί για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Δείτε τη συνέχεια του ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες στο news247.gr