Αυτό είναι το πιο ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου στις ΗΠΑ

Αυτό είναι το πιο ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου στις ΗΠΑ

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο επιλέγουν για τη διαμονή τους αρχηγοί κρατών, πλούσιοι επιχειρηματίες και διασημότητες.

Με την τιμή της να φτάνει στα 75.000 δολάρια τη βραδιά, το Mark Hotel προσφέρει πλέον την πιο ακριβή σουίτα ξενοδοχείου στις ΗΠΑ. Κατασκευασμένο το 1927, το εμβληματικό ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Upper East Side της Νέας Υόρκης υποβλήθηκε σε μια ριζική ανακαίνιση από το 2006 έως το 2009. Ενώ το ιστορικό εξωτερικό του παρέμεινε ανέγγιχτο, το εσωτερικό του κτιρίου αντικαταστάθηκε εξ ολοκλήρου. Το ξενοδοχείο είναι διάσημο μεταξύ των ντόπιων και συχνά διασημότητες μπαινοβγαίνουν εκεί πριν από το Met Ball, και το ρετιρέ του δίνει μια νέα πνοή.

Βρισκόμενο στον 16ο και 17ο όροφο, το ρετιρέ των 929 τμ. προσφέρει πέντε υπνοδωμάτια, τέσσερα τζάκια, έξι μπάνια και δύο μπαρ. Το σαλόνι βρίσκεται στην άκρη του πύργου του κτιρίου και είναι αρκετά μεγάλο έτσι ώστε να μπορεί να μετατραπεί σε μια μεγαλοπρεπή αίθουσα χορού. Στον εξωτερικό χώρο, υπάρχει μια ταράτσα 232 τμ. που βλέπει στο Central Park.

Ενώ οι γενικές ξενοδοχειακές παροχές στο Mark Hotel περιλαμβάνουν 24ωρη υπηρεσία δωματίου, ποδήλατα και τρίκυκλα ποδήλατα για ενοικίαση, για το ρετιρέ υπάρχουν επιπρόσθετες παροχές όπως ένα σπάνιο μπουκάλι κρασί ή ένα σάκε που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους. Μάλιστα, αν κάποιος ενδιαφέρεται για την αστρονομία, ένα τηλεσκόπιο θα βρίσκεται στην ταράτσα.

 

Όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, Olivier Lordonnois, «πρόκειται για πολύ περισσότερη δουλειά από την πλευρά μας προκειμένου να βρούμε αυτές τις ειδικές παροχές, αλλά είναι λίγο πιο μοναδικά. Φυσικά, η διαμονή είναι απίστευτη, αλλά πέρα από αυτό, μικρές λεπτομέρειες θα πρέπει να βρίσκονται σε αρμονία με τα υπόλοιπα. Αυτή είναι η δουλειά μας: να βρούμε αυτά τα μικρά πράγματα που θα κάνουν τη διαφορά».

Αλλά για ποιο λόγο να φτιάξεις μια σουίτα τέτοιου μεγέθους εξ αρχής; Για τη δημοσιότητα και για να μπορούμε να καυχηθούμε, δηλώνει ο Lordonnois, «αλλά και, από την οπτική των πωλήσεων, αυτό μειώνει το απόθεμά μας και βελτιώνει τα συνολικά ποσοστά πληρότητας», κάτι που δεν θα επιτυγχανόταν αν το ρετιρέ κοβόταν σε ξεχωριστά δωμάτια. Τα ποσοστά πληρότητας για το ρετιρέ είναι αυτή την περίοδο περίπου στο 50%, αναφέρει.

Φωτογραφίες: The Mark Hotel