Αυτό είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου

Αυτό είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου

Πάνω από 83,6 εκατ. επιβάτες ταξίδεψαν ή πέρασαν από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι την περασμένη χρονιά.

Πάνω από 83,6 εκατ. επιβάτες ταξίδεψαν ή πέρασαν από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι την περασμένη χρονιά, περίπου δηλαδή 5,6 εκατ. ή 7% παραπάνω από όσο σημειώθηκε το 2015. Ο αμέσως επόμενος αερολιμένας με την μεγαλύτερη κίνηση επιβατών είναι το Heathrow του Λονδίνου με 75,7 εκατ. ταξιδιώτες.

Οι αεροπορικές εταιρείες που εδρεύουν στο Ντουμπάι, Emirates και flydubai, προσέθεσαν νέα αεροσκάφη στον στόλο τους, επέκτειναν τον κατάλογο των προορισμών τους, ενώ αύξησαν τη συχνότητα των πτήσεών τους σε υφιστάμενους προορισμούς, σύμφωνα με το CEO του αεροδρομίου  Paul Griffiths.

«Το Ντουμπάι δέχεται κατά μέσο όρο 209 επιβάτες ανά πτήση, το μεγαλύτερο παγκοσμίως», προσέθεσε ο Griffiths.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος προορισμός που εξυπηρετείται από το Ντουμπάι, ακολοθούμενη από τη Σαουδική Αραβία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όσον αφορά το 2017, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι αναμένει 89 εκατ. επιβάτες αυτή τη χρονιά, ωστόσο ο στόχος αυτός επισκιάζεται από τη δημιουργία του δεύτερου αερολιμένα της πόλης, Dubai World Central, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το 2013 και ένα χρόνο αργότερα μέτρησε 32 εκατ. επιβάτες.

Όπως αναφέρει έκθεση από την Oxford Economics, ο τομέας αερομεταφορών στο Ντουμπάι θα μπορεί να υποστηρίξει πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας έως το 2030 και θα συνεισφέρει στο 40% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του εμιράτου.