Αυτός είναι ο υψηλότερος πύργος της Αφρικής

Αυτός είναι ο υψηλότερος πύργος της Αφρικής

Ο λεγόμενος «Πύργος της Τράπεζας της Αφρικής» θα φιλοξενεί ξενοδοχείο πολυτελείας και διαμερίσματα, ενώ στην οροφή, προβλέπεται βεράντα με απεριόριστη θέα.

Ξεκίνησαν την 1η Ιανουαρίου οι εργασίες για έναν ουρανοξύστη, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί θα είναι το υψηλότερο κτίριο στο Μαρόκο και σε όλη την Αφρική. Με ύψος 250 μέτρα, ο «Πύργος της Τράπεζας της Αφρικής» θα φιλοξενεί ξενοδοχείο πολυτελείας και διαμερίσματα, καθώς και γραφεία. Ενώ, στην οροφή, προβλέπεται βεράντα για θέα. Ο ουρανοξύστης σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Ραφαέλ ντε Λα-Χοθ και Χακίμ Μπεντζελούν και η ολοκλήρωσή του έχει τοποθετηθεί στα τέλη Μαΐου του 2022.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η κατασκευαστική εταιρεία BESIX επελέγη για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ και το τμήμα μηχανικών της έχει προτείνει σειρά τεχνολογικών καινοτομιών που εγγυώνται ένα κτίσμα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

«Ο Πύργος της Τράπεζας της Αφρικής θα είναι ένα εμβληματικό κτίριο για τη χώρα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BESIX, Ρικ Φαντενμπέρχε. Ο ουρανοξύστης θα είναι το κύριο κτίσμα του αναπτυξιακού πρότζεκτ της κοιλάδας Μπουρεγκρέγκ στη Ραμπάτ, πρωτεύουσα του Μαρόκου. Στο γενικό σχέδιο περιλαμβάνεται και το «Grand Théatre de Rabat», που σχεδίασε η Ζάχα Χαντίντ.