Αυξάνεται η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στις ελληνικές επιχειρήσεις

Αυξάνεται η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στις ελληνικές επιχειρήσεις

Τα αποτελέσματα έρευνας για την Υπεύθυνη Κατανάλωση και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην Ελλάδα παρουσιάζονται στο συνέδριο του «CSR in Action II».

Αυξανόμενη και για πρώτη φορά με θετικό ισοζύγιο, εμφανίζεται η εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών στις ελληνικές επιχειρήσεις. Οι κλάδοι της αγοράς που θεωρούνται πιο υπεύθυνοι, είναι για τους Έλληνες οι κλάδοι της τεχνολογίας, των super market και των ηλεκτρικών ειδών.

Τα παραπάνω, είναι μερικά από τα στοιχεία της έρευνας «Υπεύθυνη Κατανάλωση και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2014», της ετήσιας έρευνας για την ΕΚΕ που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Επικοινωνίας σε συνεργασία με την MRB Hellas, την τελαυταία δεκαετία. Η έρευνα, διεξήχθη στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2014, σε δείγμα 700 πολιτών.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στη συνείδηση των Ελλήνων εδραιώνεται συνεχώς, με ανοδικές τάσεις, η ενεργή πράξη επιβράβευσης και τιμωρίας (συνειδητός καταναλωτισμός), καθώς σχυρή πλειοψηφία των ερωτώμενων έχουν σκεφτεί να δράσουν προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, πλειοψηφικά και σταθερό αυξανόμενο καταγράφεται το κοινό των ενεργών καταναλωτών ΕΚΕ (64,5%), ωστόσο με έναν στους δύο ενεργούς καταναλωτές να καταγράφουν παρορμητικές συμπεριφορές (31,5%).

Τα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς και ένα πλήθος από αποκαλυπτικά δεδομένα για τη σχέση των Ελλήνων καταναλωτών με την Εταιρική Υπευθυνότητα σε βάθος δεκαετίας, θα παρουσιαστούν  στα πλαίσια του συνεδρίου «CSR in Action II», την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου. Τα ευρήματα της έρευνας θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Α. Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas.