Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Λονδίνο

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Λονδίνο
epaselect epa06027179 Smoke rises from the fire at the Grenfell Tower apartment block in North Kensington, London, Britain, 14 June 2017. According to the London Fire Brigade, 40 fire engines and 200 firefighters are working to put out the blaze. Residents in the tower were said to be evacuating and a number of people were treated for a 'range of injuries,' Metropolitan Police said. EPA/WILL OLIVER

Εξαιρετικά άσχημα είναι τα νέα που έρχονται από τη φωτιά σε ουρανοξύστη με κατοικίες.

Σε τουλάχιστον 12 νεκρούς ανήλθε ο απολογισμός στην φωτιά που ξέσπασε σε ουρανοξύστη στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω.

Νωρίτερα ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του 24ώροφου κτιρίου όπου ξέσπασε πυρκαγιά.

Κάποιοι κάτοικοι δήλωσαν ότι τους έγιναν συστάσεις να παραμείνουν μέσα στα διαμερίσματά τους στην περίπτωση πυρκαγιάς, ενώ ο σύλλογος ενοίκων του κτιρίου είχε προειδοποιήσει στο παρελθόν για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά.

«Τα ερωτήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να απαντηθούν», υπογράμμισε ο Καν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC.

«Σε όλο το Λονδίνο υπάρχουν πάρα πολλά πολυώροφα κτίρια κατοικιών και δεν μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση στην οποία τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ανθρώπων διότι δίνονται λανθασμένες συμβουλές ή, αν ισχύουν οι καταγγελίες, επειδή δεν γίνεται η κατάλληλη συντήρηση στα κτίρια».

Στο μεταξύ η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε όλους τους ορόφους από τον δεύτερο και πάνω στο κτίριο αυτό το οποίο έχει 130 διαμερίσματα.