Αύξηση 148% στα ενοποιημένα κέρδη της Autohellas Hertz

Αύξηση 148% στα ενοποιημένα κέρδη της Autohellas Hertz
Photo: AFP

Κατά 5,6% αυξήθηκε ο τζίρος της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων που είχε πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις μέσα στη χρονιά.

Στα 17,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της εταιρείας Autohellas Hertz, το εννεάμηνο του 2014, από 6,9 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 148%.

Αναλυτικότερα, στο εννεάμηνο του 2014, αυξημένος κατά 5,6%, εμφανίστηκε ο τζίρος της εταιρείας, ο οποίος έφτασε σε ενοποιημένο επίπεδο στα 124,2 εκατ. ευρώ έναντι 117,5 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις να παρουσιάζουν αύξηση 32,6%. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 49,8% έναντι του περυσινού εννεαμήνου και ανήλθαν στα 22,4 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA), ανήλθαν στα 66,3 εκατ. ευρώ έναντι 56,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 16,5%.

Η εταιρεία, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη τουριστική κίνηση, προχώρησε σε αυξημένες καθαρές επενδύσεις 68 εκατ. ευρώ για αγορές αυτοκινήτων έναντι 33 εκατ. ευρώ, το 2013 και, παράλληλα, μείωσε τον δανεισμό της κατά 29 εκατ. ευρώ.

Η μεγάλη βελτίωση στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου οφείλεται, κυρίως, στην ενίσχυση των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων, όπου, στο εννεάμηνο του 2014, παρουσίασαν αύξηση 32,6%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αύξηση που κάλυψε εξ ολοκλήρου την κάμψη της ζήτησης των εταιρικών μισθώσεων, που εξαρτώνται από την εσωτερική αγορά.

Αντίστοιχα θετικά είναι τα αποτελέσματα του ομίλου στο εξωτερικό. Συνεχίζοντας την εστίασή του στην εξωστρέφεια, κατά το εννεάμηνο του 2014, ο όμιλος ενίσχυσε περαιτέρω τη δραστηριότητα των θυγατρικών του στις πέντε χώρες, εκτός Ελλάδας, όπου δραστηριοποιείται, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Σερβία και Μαυροβούνιο. Ο κύκλος εργασιών των θυγατρικών εξωτερικού πλέον αποτελεί το 20,1% του συνολικού τζίρου του ομίλου, καταγράφοντας αυξητική κερδοφορία στις τέσσερις εξ αυτών.

Σημειώνεται ότι, από τον Απρίλιο του 2014, μετά την εξαγορά τους από την Hertz Int., διεθνώς, η Autohellas εκπροσωπεί πλέον τα εμπορικά σήματα Thrifty και Dollar, έχοντας πλέον τη δυνατότητα περαιτέρω διείσδυσης στην αγορά των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων, μέσω παρουσίας σε περισσότερα κανάλια διανομής.