Αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας για τον όμιλο Folli – Follie

Αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας για τον όμιλο Folli – Follie
F1AANT Folli Follie Boutique in SoHo, NYC. Image shot 2015. Exact date unknown.

Στα 293,7 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το α’ εξάμηνο του 2016 για τον όμιλο FF Group.

Αύξηση κατά 9,3% κατέγραψε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου FF Group, στο πρώτο τρίμηνο του 2016, ο οποίος ανήλθε στο ποσό των 293,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 268,6 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η βελτιωμένη λειτουργική δραστηριότητα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς του ομίλου οδήγησε σε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, που, στο πρώτο τρίμηνο του 2016, διαμορφώθηκε στα 59,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 57,2 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2015, μία αύξηση της τάξης του 3,9%. Το ενοποιημένο EBITDA ανήλθε στα 70,9 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 6,9%. Τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στα 43,2 εκατ. ευρώ.

Πωλήσεις ανά τομέα δραστηριότητας
Όλοι οι επιχειρηματικοί τομείς του ομίλου παρουσίασαν ισχυρή λειτουργική δραστηριότητα.
Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του τομέα κόσμημα, ρολόι, αξεσουάρ, αυξήθηκε κατά 11,7% και ανήλθε στα 204,3 εκατ. ευρώ. To EBITDA του τομέα ανήλθε στα 61,2 εκατ. ευρώ, συγκρινόμενο με τα 57,1 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2015, μία αύξηση της τάξης του 7,4%. Ο κύκλος εργασιών του τομέα των πολυκαταστημάτων αυξήθηκε κατά 5,7% και διαμορφώθηκε στα 41,4 εκατ. ευρώ. Το EBITDA του τομέα ανήλθε στα 2,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με το ποσό των 1,7 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Ο κύκλος εργασιών του τομέα χονδρικής/λιανικής ένδυσης και υπόδησης αυξήθηκε κατά 2,9% και ανήλθε στα 47,9 εκατ. ευρώ. Το EBITDA του τομέα διαμορφώθηκε στα 6,97 εκατ. ευρώ, συγκρινόμενο με 7,56 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FF Group, σημείωσε: «Το 2016 ξεκίνησε θετικά για τον όμιλό μας. Όλοι οι επιχειρηματικοί κλάδοι εξακολουθούν και αναπτύσσονται με επιτυχία και επιδεικνύουν αξιοσημείωτη αντοχή στο δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον, που επικρατεί στην πλειοψηφία των αγορών που δραστηριοποιούμαστε. Στα πλαίσια αυτά, συνεχίζουν να αποτελούν βασικές στρατηγικές προτεραιότητες του ομίλου οι επενδύσεις στην ανάπτυξη της προϊοντικής γκάμας, η είσοδός μας σε νέες αγορές, η αντιπροσώπευση εμπορικών μαρκών, καθώς και η ψηφιακή τεχνολογία. Πιστεύουμε ότι πραγματοποιούνται ριζικοί μετασχηματισμοί στο παγκόσμιο λιανεμπόριο με τη βοήθεια της τεχνολογίας, όπου ο καταναλωτής στον οποίο απευθυνόμαστε, είναι πολύ πιο ενημερωμένος για προϊόντα και τιμές και το ηλεκτρονικό εμπόριο αντικαθιστά το ρόλο του παραδοσιακού καταστήματος. Εμείς συνεχίζουμε να προσαρμόζουμε το μοντέλο μας στα νέα δεδομένα, ούτως ώστε να παραμένει λιτό και λειτουργικό, καθώς και να είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους που έχουμε θέσει για το 2016 και μεσοπρόθεσμα. Πρωταρχικός στόχος όλων μας παραμένει να συνεχίσουμε να οδηγούμε τον όμιλο με ασφάλεια, προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων μας».