Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και προκαταβολή του 25%

Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και προκαταβολή του 25%

Τι προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών – Ποιοι οι δικαιούχοι.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης το 2013 θα ανέλθει στο ποσό των 170 εκατ. ευρώ, για το 2014 σε 190 εκατ. ευρώ και για το 2015 και στο εξής σε 210 εκατ. ευρώ.Αυτό προκύπτει από την απόφαση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή.

Σύμφωνα με αυτή προβλέπεται η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στα 35 λεπτά το λίτρο από 28 λεπτά πέρυσι και η προκαταβολή του 25% του ποσού στους δικαιούχους. Παράλληλα, περιγράφονται τα βήματα για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης καταβολής του είτε από φορολογούμενους που διαμένουν σε μονοκατοικίες είτε από τους διαχειριστές των πολυκατοικιών. Σημειώνεται ότι η αίτηση θα υποβάλλεται μέσω του TAXIS net όταν θα ενεργοποιηθεί η ειδική εφαρμογή σ αυτό, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε ακόμη: Στη δημοσιότητα τα κριτήρια επιδόματος θέρμανσης

Το επίδομα θα καταβάλλεται εντός 20 ημερών από την υποβολή των δικαιολογητικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης είναι τα ακόλουθα:

– Εισοδηματικά:
Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά να ανέρχεται έως 30.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο, 40.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανέρχεται σε 43.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

– Ακίνητης Περιουσίας:
Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων, να μην υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.