Αgile Way of working στη Vodafone

Αgile Way of working στη Vodafone

Φραγκίσκη Μελίσσα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Vodafone Ελλάδας: «Μαζί με τους εργαζομένους μας, καινοτομούμε για ένα συναρπαστικό μέλλον».

Με μία νέα παγκόσμια ψηφιακή επανάσταση που αλλάζει την οικονομία να βρίσκεται σε εξέλιξη, η Vodafone ξεκινά τον ψηφιακό της μετασχηματισμό, έχοντας ως επίκεντρο τον ίδιο τον πελάτη. Έναν ψηφιακό μετασχηματισμό που θα λειτουργήσει καταλυτικά στον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται προϊόντα και υπηρεσίες από την εταιρία.

Με πυλώνες την ταχύτητα, την απλότητα και την εμπιστοσύνη, η Vodafone Ελλάδας έχει ενεργοποιήσει μία πρωτοβουλία ψηφιοποίησης των λειτουργιών και της παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, μέσα από ευέλικτες ομάδες (agile teams), οι οποίες θα αποτελέσουν πρότυπο για όλη την αγορά.

Η Vodafone μετεξελίσσεται γρήγορα σε έναν ψηφιακό, agile χώρο εργασίας που ωθεί τα στελέχη να δουλέψουν στα πιο συναρπαστικά πρότζεκτ, προσφέροντας έναν έξυπνο τρόπο εργασίας που δίνει στους εργαζομένους ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία. Η εταιρία φιλοδοξεί να είναι σήμερα ο χώρος εργασίας του αύριο, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να καινοτομήσουν και να συμμετάσχουν σε συναρπαστικά πρότζεκτ, δουλεύοντας σε ένα έξυπνο και μοντέρνο περιβάλλον, που διαπνέεται από προοδευτικές αρχές.

K1 lobby

H Φραγκίσκη Μελίσσα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Vodafone Ελλάδας, μας συστήνει πώς λειτουργεί ένας agile χώρος εργασίας προσανατολισμένος στο μέλλον.

Πώς η Vodafone διαμορφώνει το εργασιακό περιβάλλον του μέλλοντος;

Η Vodafone διαμορφώνει σήμερα το περιβάλλον εργασίας του μέλλοντος, όπου κάθε εργαζόμενος μπορεί να είναι ο εαυτός του, να αναπτύσσεται και να καινοτομεί συμμετέχοντας στην ανάπτυξη προϊόντων, υπηρεσιών και πρωτοβουλιών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας και συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου, πιο συναρπαστικού μέλλοντος. Και σε αυτό τον τομέα οδηγούμε την αγορά μπροστά και προχωρούμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό των λειτουργιών μας, θέτοντας στο επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας.

Ψηφιοποιούμε τις λειτουργίες μας και αλλάζουμε τον τρόπο ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών, μέσα από τη δημιουργία agile, δηλαδή ευέλικτων και γρήγορων ομάδων έργου. Υιοθετούμε διαδικασίες που ενισχύουν την ταχύτητα, την απλότητα και την εμπιστοσύνη σε όλο το εύρος της οργάνωσής μας. Καταφέρνουμε περισσότερα με τη δύναμη της τεχνολογίας, με στόχο την ανάπτυξη και εξέλιξή μας, σε ένα περιβάλλον αποδοχής και ίσων ευκαιριών.

Με διαδικασίες agile working δημιουργούμε μια νέα ιεραρχική κουλτούρα που καταρρίπτει παραδοσιακά μοντέλα και πλησιάζει περισσότερο στη λογική λειτουργίας μιας καινοτόμου startup. Διαμορφώνουμε ένα ευέλικτο και σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, με ψηφιακές διαδικασίες, διατμηματική συνεργασία, δυνατότητα των εργαζομένων μας να εργάζονται από το σπίτι ή από όποιο άλλο μέρος επιθυμούν, έμφαση στην ανάπτυξη των εργαζομένων και ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πλάνο ψηφιακού μετασχηματισμού, που όχι μόνο θα επηρεάσει θετικά την καθημερινή μας λειτουργία σε όλα τα επίπεδα και θα ενδυναμώσει τους πελάτες μας, αλλά και θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Είμαστε βέβαιοι για αυτό. Στόχος μας δεν είναι μόνο να πρωταγωνιστήσουμε στη νέα ψηφιακή επανάσταση, αλλά και να γίνουμε αρωγός και συνοδοιπόρος των πελατών μας στην πορεία τους προς το συναρπαστικό μέλλον της τεχνολογίας.

Τι ρόλο παίζουν οι δεξιότητες σε αυτή την ψηφιακή μετάβαση;

Καθώς το μέλλον θα είναι όλο και περισσότερο ψηφιακό, θεωρούμε ότι ο καταλληλότερος τρόπος για να πορευτούμε σωστά προς αυτή την κατεύθυνση, θα είναι μέσα από την προσέλκυση ταλέντου με νέες δεξιότητες για το ψηφιακό περιβάλλον. Επίσης, πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση και κατάρτιση στις νέες τεχνολογίες, όπως και η χρήση των πλέον σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας για έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό μετασχηματισμό.

Έτσι, με προτεραιότητα στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, υλοποιούμε δράσεις για την ενδυνάμωση και ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, ενώ παράλληλα αναγνωρίζουμε με ανταγωνιστικές παροχές αυτούς που αποδίδουν καλύτερα. Είμαστε μια εταιρεία όπου κάθε εργαζόμενος μπορεί να είναι ο εαυτός του, να εξελιχθεί επαγγελματικά και να αναδείξει το ταλέντο του, σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον ίσων ευκαιριών.

Διαβάστε ακόμη:

Vodafone Eλλάδας: Δημιουργεί σήμερα τον χώρο εργασίας του αύριο