Άγιος Βαλεντίνος: Πόσο θα σας κοστίσει να δειπνήσετε σε διάφορα μέρη του κόσμου

Άγιος Βαλεντίνος: Πόσο θα σας κοστίσει να δειπνήσετε σε διάφορα μέρη του κόσμου

Η Αθήνα είναι η 58η ακριβότερη πόλη για ένα ραντεβού για δύο, σύμφωνα με έρευνα της Movinga.

Ο έρωτας, λένε– περνά από το στομάχι. Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η γερμανική εταιρεία Movinga πραγματοποίησε μία έρευνα ανάμεσα σε 100 πόλεις σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να ανακαλύψει το κόστος για ένα κλασικό ραντεβού δυο ατόμων.

Στην Αθήνα, πάντως, ανέρχεται σε 69,49 ευρώ. Τι περιλαμβάνει αυτό το ποσό; Δείπνο για δύο και ποτό για δύο, καθώς και εισιτήρια για σινεμά. Με βάση, λοιπόν, αυτό το κριτήριο, η Αθήνα είναι η 58η ακριβότερη πόλη για ένα ραντεβού για δύο, μεταξύ των 100 πόλεων που έχουν εξεταστεί στο πλαίσιο της έρευνας.

Η ακριβότερη πόλη για ένα κλασικό ραντεβού ενός ζευγαριού είναι η Ζυρίχη, με το κόστος να ανεβαίνει στα 140,03 ευρώ, και ακολουθεί μια άλλη πόλη της Ελβετίας, η Γενεύη, όπου το κόστος για ένα ραντεβού διαμορφώνεται στα 137,09 ευρώ. Ακολουθεί στην τρίτη θέση το Ρέικιαβικ, η πρωτεύουσα της Ισλανδίας, με το σχετικό κόστος να υπολογίζεται σε 127,02 ευρώ, το Οσλο στη Νορβηγία με 120,91 ευρώ και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη, όπου το κόστος για ένα ραντεβού φτάνει τα 115,15 ευρώ.

Το Κίεβο –ίσως όχι για τους Ουκρανούς– θεωρείται, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η φθηνότερη πόλη για ένα ραντεβού, καθώς το κόστος είναι 30,45 ευρώ, και ακολουθεί το εξωτικό Αλγέρι με 30,98 ευρώ και το ραντεβού στο Κάιρο με 34,26 ευρώ (κόστος, πάντως, που δεν περιλαμβάνει ξενάγηση στις πυραμίδες).

Το μέσο κόστος για ένα ραντεβού, όπως προκύπτει από την έρευνα στις 100 πόλεις σε όλο τον κόσμο, υπολογίζεται σε 70,38 ευρώ, ποσό από το οποίο η Αθήνα δεν απέχει πολύ. Το κόστος του ραντεβού αποτελεί μία μόνο από τις παραμέτρους της έρευνας, που έχει ως αντικείμενο συνολικά τις καλύτερες πόλεις για να βρεις την αγάπη. Οι άλλες παράμετροι αφορούν στοιχεία: το ποσοστό των ανθρώπων που δεν έχουν σύντροφο, το ποσοστό των διαζυγίων, η ανοχή σε ομόφυλα ζευγάρια κ.ά.

Με βάση το σύνολο των παραμέτρων αυτών η Αθήνα κατατάσσεται στην 65η θέση μεταξύ των 100 πόλεων, με χαρακτηριστικά στοιχεία το ότι οι γυναίκες αναζητούν κυρίως την οικονομική σταθερότητα και οι άνδρες ενδιαφέρονται για την ηλικία. Στην πρώτη θέση κατατάσσεται το Μαϊάμι των ΗΠΑ, ακολουθεί το Λονδίνο και στην τρίτη θέση το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.