Άγκυρα: Αγνοούν τα βίντεο, ζητούν και τα ρέστα

Άγκυρα: Αγνοούν τα βίντεο, ζητούν και τα ρέστα
epa06419942 Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu speaks during a media briefing in Goslar, Germany, 06 January 2018. German Foreign Minister Gabriel has invited his Turkish counterpart Cavusoglu for a return visit to his hometown in the Harz region. EPA/FOCKE STRANGMANN

Ανακοίνωση κατά του Νίκου Κοτζιά εξέδωσε το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τη συνέντευξη του Έλληνα ΥΠΕΞ.

Αιχμηρή αντίδραση στα όσα είπε ο Νίκος Κοτζιάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha μετά το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια είχε το Υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος δια του εκπροσώπου Τύπου του.

Ο κ. Χαμί Ακσόι χαρακτήρισε “ανησυχητική” την αναφορά του κ. Κοτζιά πως σε ανάλογο περιστατικό η στάση της Ελλάδος δεν θα είναι το ίδιο ειρηνική, και κάλεσε τον Έλληνα ΥΠΕΞ να εναρμονιστεί με τις επιθυμίες των δύο πρωθυπουργών που συνομίλησαν στο τηλέφωνο μετά το επεισόδιο και συμφώνησαν να εργαστούν στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο.

“Παρά τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, η συζήτηση διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα και συζητήθηκαν μέτρα οικοδόμησης της εμπιστοσύνης, καθώς και η προσπάθεια λύσης των προβλημάτων μέσω του διαλόγου, πρόσθεσε ο κ.Ακσόι στη δήλωσή του.

“Η χώρα μας υποστηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης, όμως δυστυχώς ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών υιοθέτησε μια προσέγγιση που δεν είναι ειρηνική, ξεπερνά τα όρια και είναι μακριά από την ευθύνη που απαιτεί η πολιτική του θέση” συμπληρώνει στοχοποιώντας έτσι τον Νίκο Κοτζιά.

Η δήλωση του εκπροσώπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών έρχεται λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο από τις κάμερες του σκάφους του λιμενικού σώματος 090 “Γαύδος” που κατέγραψαν καρέ-καρέ τον “εγκληματικό” και εκτός κάθε κανόνα ελιγμό της τουρκικής ακταιωρού που εμβόλισε στο πίσω μέρος του ελληνικό σκάφος προκαλώντας του υλικές ζημιές. Βίντεο τα οποία καθώς φαίνεται οι Τούρκοι κάνουν πως δεν τα είδαν.

Πηγή: news247.gr