Αγοράζουν «Ελλάδα» θεσμικοί επενδυτές

Αγοράζουν «Ελλάδα» θεσμικοί επενδυτές

Πάνω από δέκα δισ. ευρώ έχουν αντλήσει οι τράπεζες μέσω ΑΜΚ και ομολογιακών εκδόσεων.

Σελίδα γυρίζουν οι ελληνικές τράπεζες, καθώς έχουν καταφέρει να αντλήσουν σημαντικά κεφάλαια μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου και ομολογιακών εκδόσεων. Όμως αυτό που επισημαίνουν οι αναλυτές, είναι ότι πλέον αυτοί που επενδύουν στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα δεν είναι ευκαιριακοί επενδυτές αλλά θεσμικοί που κάνουν πιο long term τοποθετήσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το ποσό που εξασφάλισαν οι τράπεζες ξεπερνάει τα 10 δισ. ευρώ, με τους επενδυτές να επιστρέφουν οδηγώντας σε ισχυροποίηση και του Γενικού Δείκτη κατά 20% τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Οι ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, δελεάζουν επενδυτές όπως η Pimco στο να επενδύσουν στην Ελλάδα. Η μεγάλη αμερικανική εταιρεία, που διαχειρίζεται κεφάλαια σχεδόν 2 τρισ. δολαρίων, και η οποία σπάνια πραγματοποιεί επενδύσεις σε μετοχές συγκαταλέγεται μεταξύ των επενδυτών που τοποθέτησαν τα περισσότερα χρήματα στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank.

Στις αυξήσεις κεφαλαίου που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες εβδομάδες Πειραιώς, Alpha και Eurobank καταγράφηκε μια εντυπωσιακή επιστροφή παραδοσιακών θεσμικών χαρτοφυλακίων που διακρίνονται για τον μεγαλύτερο επενδυτικό τους ορίζοντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Pimco, που

Στην περίπτωση της Alpha Bank η απόδοση για τους μετόχους ξεπερνά το 400%, ενώ στην Τράπεζα Πειραιώς η απόδοση των μετόχων που μετείχαν στην ανακεφαλαιοποίηση ξεπερνά το διόλου ευκαταφρόνητο 60%, δηλαδή 3 φορές υψηλότερο της απόδοσης του Γενικού Δείκτη.

Διαβάστε περισσότερα: 

FT: Και η Pimco συμμετείχε στην ΑΜΚ της Eurobank

Σε εξέλιξη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής

Τράπεζα Πειραιώς: «Σύμμαχος» στην ελληνική επιχειρηματικότητα