Aιγύπτιος μεγιστάνας επενδύει 235 εκατ. δολάρια στην Κύπρο

Aιγύπτιος μεγιστάνας επενδύει 235 εκατ. δολάρια στην Κύπρο

Μεγάλη επένδυση στην Αγία Νάπα της Κύπρου ανακοίνωσε ο Ναγκίμπ Σαουΐρις. 

Την πρόθεσή του να υλοποιήσει ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο στην Άγια Νάπα της Κύπρου, ύψους 235 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε στο Ντουμπάι ο Αιγύπτιος μεγιστάνας Ναγκίμπ Σαουΐρις.

Για το θέμα κάνει εκτενή αναφορά ο αιγυπτιακός οικονομικός Τύπος, με ρεπορτάζ που καταγράφουν αυτήν ακριβώς την εκκίνηση του διεθνούς προωθητικού «roadshow» του Αιγύπτιου μεγιστάνα Ναγκίμπ Σαουΐρις, που ξεκίνησε από την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών για την ανάπτυξη μεγάλου project στον κλάδο τουριστικών ακινήτων.

Όπως παράλληλα επισημαίνει το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, «το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή πολυτελών διαμερισμάτων και κατοικιών, εμπορικών κέντρων, μαρίνας, καθώς και την διαμόρφωση ιδιωτικών παραλιών στο διεθνούς φήμης παράλιο θέρετρο της Κύπρου».

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο παγκόσμια γνωστό ξενοδοχείο “Μποργκ Ελ Άραμπ” του Ντουμπάι, ο 7ος μεγαλύτερος δισεκατομμυριούχος της Αφρικής απηύθυνε πρόσκληση στους επίσης οικονομικά εύρωστους κατοίκους των Εμιράτων να επενδύσουν σε αυτό το νέο πρόγραμμα, όπου θα έχει σαν σκοπό να αξιοποιήσει τις παραθαλάσσιες ομορφιές του νησιού, «εφάμιλλες ή ακόμη και καλύτερες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Σαουΐρις, τονίζοντας ότι όλες οι κατασκευές που γίνουν θα είναι πολυτελείς, η αξία των οποίων θα ξεκινά από 500.000 ευρώ και θα φτάνει μέχρι και τα 5,2 εκατομμύρια ευρώ!

Το επενδυτικό σχέδιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2021, γράφει ο αιγυπτιακός τύπος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ