Airbnb: Κέρδη 100 εκατ. και άνοδος 150% (!) στις κρατήσεις

Airbnb: Κέρδη 100 εκατ. και άνοδος 150% (!) στις κρατήσεις

Το 2017 ήταν μια χρονιά ισχυρών επιδόσεων για την εταιρεία.

Κέρδη 100 εκατ. δολαρίων σημείωσε το 2017 η Airbnb, ενώ οι κρατήσεις καταλυμάτων κατέγραψαν άνοδο κατά 150%.

Τα EBITDA της επιχείρησης έφθασαν τα 100 εκατ. δολάρια σύμφωνα με πηγή της εταιρείας ενώ τον προηγούμενο χρόνο είχαν καταγραφεί ζημιές. Κατά τους τελευταίους 18 μήνες, η εταιρεία έχει επεκταθεί και σε άλλους τομείς εκτός της διαμονής, όπως σε ξεναγήσεις ενώ έχει τονίσει ότι μελλοντικά θα προσφέρει και υπηρεσίες όπως είναι η κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων και η ενοικίαση αυτοκινήτων.

Η βασική πηγή εσόδων της Airbnb είναι η προμήθεια που παίρνει από τις κρατήσεις καταλυμάτων και κυμαίνεται μεταξύ 9% και 15% ανά κράτηση.

Παράλληλα, η Airbnb ανακοίνωσε ότι ο Ken Chenault, επικεφαλής της American Express, θα προσχωρούσε στο ΔΣ ως ο πρώτος ανεξάρτητος διευθυντής. Θα είναι το έκτο μέλος που θα προσχωρήσει στην επιχείρηση μαζί με τους τρεις συνιδρυτές και τους δύο αρχικούς επενδυτές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, ανακοίνωσε την Πέμπτη μια νέα δέσμη αξιών για την επιχείρηση, η οποία μετρά δέκα έτη ζωής. Σε αυτή περιλαμβάνονται ένας χρονικός ορίζοντας χωρίς περιορισμούς και η ικανοποίηση όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Σε μια δημόσια ανακοίνωση, ο κ. Chesky σημείωσε ότι ήθελε να χτίσει μια εταιρεία η οποία δεν θα είχε πορεία μόνο μέσα στον 21ο αιώνα αλλά και τον 22ο , χωρίς να παρέχει λεπτομέρειες για το πώς θα το επιτύχει αυτό η επιχείρηση.

Τα έσοδα της επιχείρησης πέρυσι ξεπέρασαν τα 3,5 δισ. δολάρια σύμφωνα με υπολογισμούς των FT.