Aυτή τη φορά θα γίνει: Έρχεται το πρώτο Galaxy Note με ευλύγιστη οθόνη

Aυτή τη φορά θα γίνει: Έρχεται το πρώτο Galaxy Note με ευλύγιστη οθόνη

Η Samsung ελπίζει να παρουσιάσει εν τέλει το περιβόητο εύκαμπτο smartphone της.

του Ντέιβιντ Μάγιερ

Η Samsung είπε στις αρχές της εβδομάδας ότι μέσα στο 2018, μάλλον, θα παρουσιάσει ένα εύκαμπτο Galaxy Note smartphone.

Αν νοιώθετε ότι έχετε ξανακούσει αυτή την πρόβλεψη στο παρελθόν, δεν έχετε άδικο. Σε ένα βίντεο από το 2013, η Samsung έδειξε το πρωτότυπο μιας εύκαμπτης οθόνης smartphone. Το 2015, κάποιες πηγές έκαναν λόγο για επικείμενο λανσάρισμα του πτυσσόμενου τηλεφώνου τον Ιανουάριο του 2016. Και το 2016, η ίδια φήμη επαναλήφθηκε για επικείμενη παρουσίασή του το 2017.

Αυτή τη φορά, όμως, η πρόβλεψη έρχεται από επίσημα χείλη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, ο επικεφαλής κινητής τηλεφωνίας της Samsung είπε σε δημοσιογράφους ότι το 2018 θα παρουσιαστεί μια συσκευή Galaxy Note με ευλύγιστη οθόνη. Μάλλον…

«Ως επικεφαλής του τμήματος, μπορώ να πω ότι ο τωρινός μας στόχος είναι να παρουσιαστεί του χρόνου» φέρεται να είπε ο Dong-Jin Koh. «Όταν είμαστε σίγουροι ότι έχουμε ξεπεράσει κάποια προβλήματα, θα λανσάρουμε το προϊόν».

Ποια είναι αυτά τα προβλήματα; Ο ίδιος δεν είπε κάτι συγκεκριμένο, αλλά οι ειδικοί έχουν αναφέρει διάφορα δυνητικά ζητήματα που μπορεί να έχουν προκύψει με το concept της εύκαμπτης οθόνης.

Οι οθόνες περιέχουν πολλά εξαρτήματα και οι κατασκευαστές εύκαμπτων οθονών πρέπει να βρουν τρόπο αποφυγής της σταδιακής φθοράς τους από την πίεση που δέχονται από τους χρήστες.

Επίσης, οι οθόνες πρέπει να διατηρούν τη ζωντάνια των χρωμάτων, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί αν το λεπτό προστατευτικό στρώμα – σε αντίθεση με το παχύτερο, άκαμπτο γυαλί – επιτρέπει την υγρασία και το οξυγόνο.

Και βέβαια υπάρχει και το ζήτημα της μαζικής παραγωγής, τη στιγμή που το πλαστικό είναι ένα δύσκολο υλικό γι’ αυτό τον βαθμό ακρίβειας στην κατασκευή.

Τίποτε απ’ αυτά δεν σημαίνει, πάντως, ότι δεν είναι δυνατή η παραγωγή ενός εύκαμπτου smartphone – απλά έτσι εξηγείται γιατί απαιτείται τόσο πολύς χρόνος για το οριστικό του λανσάρισμα.