Ακατάπαυστα αγοράζουν από το διαδίκτυο οι Αμερικανοί καταναλωτές ενόψει Χριστουγέννων

Ακατάπαυστα αγοράζουν από το διαδίκτυο οι Αμερικανοί καταναλωτές ενόψει Χριστουγέννων

Η συνολική δαπάνη αναμένεται να φτάσει τα 124 δισ. δολάρια φέτος, ενώ αύξηση 54,8% παρουσίασαν οι αγορές μέσω κινητών τηλεφώνων.

του Chris Morris

Οι traders στη Wall Street μπορεί να φοβούνται μια επερχόμενη ύφεση αλλά οι καταναλωτές συνεχίζουν να δαπανούν χρήματα ακατάπαυστα για τα δώρα των φετινών γιορτών.

Μια νέα έκθεση της Adobe Analytics διαπιστώνει ότι οι καταναλωτές στις ΗΠΑ δαπάνησαν 80,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτρονικές αγορές από την 1η Νοεμβρίου έως την 6η Δεκεμβρίου. Αυτό συνιστά αύξηση 18,6% (ή σχεδόν 13 δισεκατομμύρια δολάρια) σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο το 2017.

Εάν οι δαπάνες συνεχιστούν με αυτόν τον ρυθμό, η Adobe προβλέπει ότι η συνολική δαπάνη για διαδικτυακές αγορές θα φτάσει τα 124 δισ. δολάρια φέτος. Η έκθεση, με βάση την ανάλυση περισσότερων από 1 τρισεκατομμυρίων επισκέψεων σε ιστοσελίδες λιανικής πώλησης και 55 εκατομμυρίων κωδικών, δεν λαμβάνει υπόψη της τις πωλήσεις μέσω φυσικών καταστημάτων εκτός διαδικτύου.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να ψωνίσουν. Οι συναλλαγές μέσω κινητών ανήλθαν στα 23,7 δισ. δολάρια, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 54,8%. Το 2018 είναι η πρώτη χρονιά που κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων αγορών περισσότερες από τις μισές επισκέψεις σε ψηφιακά καταστήματα προέρχονται από κινητές συσκευές.

«Οι έμποροι λιανικής πώλησης αποκομίζουν οφέλη από τις επενδύσεις τους στις πωλήσεις μέσω κινητών και καταγράφουν πρωτοφανή επιτυχία στη μετατροπή των επισκέψεων μέσω κινητών συσκευών σε πωλήσεις», δήλωσε ο Taylor Schreiner, διευθυντής της Adobe Digital Insights. «Τα smartphones τροφοδοτούν την εντυπωσιακή ανάπτυξη αυτής της σεζόν. Μέχρι στιγμής φέτος, βλέπουμε να προέρχονται από smartphones 8,4 δισ. δολάρια περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Από επιτραπέζιους υπολογιστές προέκυψαν 3,8 δισ. δολάρια περισσότερα σε σχέση με πέρυσι».

Η Adobe Analytics παρακολουθεί τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου καθ’ όλη την περίοδο των γιορτών. Πριν ξεκινήσει η εορταστική σεζόν, η εταιρεία προέβλεψε συνολική αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων κατά 15% τη συγκεκριμένη περίοδο.