Ακολουθήστε το αυτοκίνητο-φάντασμα της Jaguar Land Rover

Ακολουθήστε το αυτοκίνητο-φάντασμα της Jaguar Land Rover

Το νέο σύστημα πλοήγησης μοιάζει βγαλμένο απευθείας από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Ξεχάστε την κλασική μέθοδο πλοήγησης στο αυτοκίνητο με τα βέλη και τις φωνητικές ειδοποιήσεις. Η Jaguar παρουσίασε πριν από λίγες μέρες το νέο σύστημα με την (ανεπίσημη) ονομασία Follow-Me Ghost Car Navigation, στο οποίο ένα εικονικό, ψηφιακό αυτοκίνητο προβάλλεται στο τζάμι σας σαν να ήταν ένα προπορευόμενο όχημα στο δρόμο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το ακολουθήσετε.

Ο οδηγός που χρησιμοποιεί το σύστημα δεν έχει πια την παραμικρή ανάγκη να κοιτάει την οθόνη του GPS ή τις πινακίδες κατεύθυνσης, απλώς ακολουθάει το virtual όχημα. Ταυτόχρονα παρουσιάζονται και άλλες πληροφορίες όπως όρια ταχύτητας, απόσταση και χρόνος ως τον προορισμό κ.ά.

Το σύστημα πλοήγησης είναι μέρος του προγράμματος 360 Virtual Urban Windscreen, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μικρές οθόνες στο εσωτερικό της καμπίνας με στόχο να εξαλείψει κάθε «τυφλή» γωνία γύρω από το όχημα.

Το Follow-Me Ghost Car Navigation αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην επόμενη γενιά των μοντέλων Jaguar XJL Portfolio και Range Rover Autobiography.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο: