Ακρίβεια, Ομορφιά και Παράδοση ή αλλιώς Longines Avigation

Ακρίβεια, Ομορφιά και Παράδοση ή αλλιώς Longines Avigation

Η Longines έχει προσθέσει στη σειρά Heritage ένα νέο ρολόι σε στιλ μιλιτέρ.

Το Longines Avigation βασίζεται στο design ενός μοντέλου το οποίο είχε κατασκευαστεί για τον Βρετανικό στρατό στη διάρκεια της δεκαετίας του ’50. Όπως και στο πρωτότυπο ρολόι, έτσι και σε αυτό, στον μηχανισμό του είναι προσαρμοσμένη μία ειδική συσκευή η οποία τον προστατεύει από τις επιδράσεις των μαγνητικών πεδίων. Στο μαύρο καντράν – τυπικό των στρατιωτικών ρολογιών – υπάρχουν αριθμοί σε λευκό και κόκκινο χρώμα με επικάλυψη από φωσφοριζέ Super-LumiNova® καθώς και το ιδιαίτερο σήμα με το «φαρδύ βέλος».

Με το Longines Avigation, ένα μοντέλο που χρονολογείται από το 1949 και έχει κατασκευαστεί για τον Βρετανικό στρατό, έρχεται ξανά προσαρμοσμένο στο σήμερα. Το όνομα που έχει δοθεί σε αυτό το σχέδιο – ένας συνδυασμός του “aviation” (αεροπορία) και του “navigation” (πλοήγηση) – αναφέρεται σε ένα σύστημα πλοήγησης που εφευρέθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920. Με την ακρίβεια και την υπεροχή ως δύο από τους ακρογωνιαίους λίθους της, η Longines έχει εμπλακεί στην ανάπτυξη πολλών μέσων και ρολογιών τα οποία έχουν αποδειχθεί πολύτιμα για τους πιλότους.

Η κυκλική κάσα από ατσάλι αυτού του νέου μοντέλου έχει την ίδια διάμετρο με το αρχικό, δηλαδή 44 mm. Στεγάζει έναν αυτόματο, μηχανικό μηχανισμό calibre L704 ο οποίος δηλώνει τις ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα και την ημερομηνία, ενώ διαθέτει και κλίμακα δεύτερης ώρας. Όπως και στο μοντέλο του 1949, ο μηχανισμός είναι εγκλωβισμένος σε μία μαλακή πλάκα σιδήρου και ένα θόλο, τα οποία τον προστατεύουν από τις επιδράσεις των μαγνητικών πεδίων.
Στο μαύρο καντράν υπάρχουν μεγάλα λευκά νούμερα καθώς και κλίμακα 24 ωρών σε κόκκινο χρώμα. Οι ραβδοειδείς δείκτες στο κύριο καντράν έχουν επικάλυψη ροδίου ενώ ο ρομβοειδής δείκτης στην κλίμακα των δεύτερων ωρών, είναι κόκκινος. Όλοι οι δείκτες έχουν επικάλυψη από φωσφοριζέ Super-LumiNova®. Το ανώτερο τμήμα του καντράν φέρει ένα διακριτικό σήμα, δηλαδή ένα ευρύ βέλος, που χρησιμοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο για να υποδηλώσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών εξοπλισμών και, ως εκ τούτου τα ρολόγια που χρησιμοποιούνται από το βρετανικό στρατό. Στο Longines Avigation είναι προσαρμοσμένο ένα μαύρο λουράκι αλιγάτορα με μια πόρπη.