«Αλέξης Τσίπρας ο νέος Μερκελιστής της Ελλάδας»

«Αλέξης Τσίπρας ο νέος Μερκελιστής της Ελλάδας»

Η γερμανική εφημερίδα Handelsbatt επισημαίνει την αλλαγή στάσης του Έλληνα πρωθυπουργού ως προς την Καγκελάριο.

Με καυστικό τρόπο η γερμανική συντηρητική εφημερίδα «Handelsbatt» σχολιάζει την αλλαγή στάσης του Έλληνα πρωθυπουργού απέναντι στη Γερμανίδα καγκελάριο. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο νέος Μερκελιστής της Ελλάδας αναφέρει η εφημερίδα και υπενθυμίζει ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση δεν χρησιμοποιούσε και τις καλύτερες εκφράσεις για την Άνγκελα Μέρκελ, κάτι που άλλαξε όταν έγινε πρωθυπουργός.

«Τρανό παράδειγμα ότι στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα θα βρεθούν πολύ κοντά», αναφέρει το άρθρο που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη. Ως ηγέτης της ελληνικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας είχε δαιμονοποιήσει τη γερμανίδα καγκελάριο ως την πιο επικίνδυνη πολιτικό στην Ευρώπη και μάλιστα είχε χαρακτηρίσει τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά, ως Μερκελιστή, που λαμβάνει οδηγίες από το Βερολίνο. Όταν όμως ανέλαβε τον πρωθυπουργικό θώκο, άρχισε και ο ίδιος να καλλιεργεί καλές σχέσεις μαζί της.

Στη συνέχεια του άρθρου, γίνεται λόγος για συχνή τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο και για κατανόηση από τη μεριά του Έλληνα πρωθυπουργού πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει, χωρίς τη συμφωνία της Μέρκελ.

Κάθε εβδομάδα, οι δύο τους έχουν πολλές φορές τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ η εφημερίδα αναφέρεται και στο τετ α τετ της Λοτονίας. Ο Τσίπρας κατάλαβε, επισημαίνεται τέλος, ότι αν τάσσεται εναντίον της Μέρκελ, δεν θα μπορέσει να βρει λύση.