Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Sony εν μέσω σημαντικών κερδών

Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Sony εν μέσω σημαντικών κερδών
Photo:

Αποχωρεί από τη θέση του ο CEO Kazuo Hirai, την ώρα που ο τεχνολογικός «γίγαντας» παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία.

Την αποχώρησή του από τη θέση του CEO της Sony ανακοίνωσε σήμερα ο Kazuo Hirai, δηλώνοντας πως θα παραδώσει τη σκυτάλη στον επικεφαλής των οικονομικών, Kenichiro Yoshida.

Οι δύο άνδρες έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Sony να αλλάξει το προφίλ της και να επικεντρωθεί στους σένσορες απεικόνισης για smartphones. Χάρη στις προσπάθειές τους, η εταιρεία κατάφερε να πουλήσει το σκέλος των Η/Υ που δεν απέδιδε, καθώς και τη δραστηριότητά της στην παραγωγή τηλεοράσεων. Αντίθετα επικεντρώθηκε στο λανσάρισμα του επιτυχημένου PlayStation 4, που έχει πουλήσει περισσότερες από 60 εκατομμύρια συσκευές μέχρι σήμερα.

Μάλιστα η Sony ανακοίνωσε πως τα κέρδη της τετραπλασιάστηκαν στο τελευταίο τρίμηνο του 2017. Η εταιρεία δήλωσε κέρδη ύψους 3,2 δισ. δολαρίων για το τελευταίο τετράμηνο, ποσό εξαιρετικά υψηλότερο από ότι ένα χρόνο πριν.

Ο Hirai αναμένεται να παραμείνει ως πρόεδρος στην εταιρεία μετά την 1η Απριλίου, όταν ο Yoshida θα αναλάβει τα ηνία της.

«Καθώς η εταιρεία πλησιάζει ένα σημαντικό σταυροδρόμι, ξεκινάμε ένα νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο. Θεωρώ πως αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να παραδώσω τη σκυτάλη σε νέα διεύθυνση, τόσο για το μέλλον της Sony, όσο και για μένα, ώστε να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου», δήλωσε ο Hirai στην ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά του, ο Yoshida τόνισε πως θέλει να χτίσει πάνω στα θεμέλια που έβαλε η διοίκηση του Kazuo Hirai, με στόχο «να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της Sony παγκοσμίως».