Alpha Bank: Αξιοσημείωτες επιδόσεις για τα αμοιβαία κεφάλαια και το 2017

Alpha Bank: Αξιοσημείωτες επιδόσεις για τα αμοιβαία κεφάλαια και το 2017
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι διαχρονικά υψηλές αποδόσεις των Alpha Αμοιβαίων Κεφαλαίων τα καθιστούν κορυφαία σε κάθε κατηγορία.

Τις κορυφαίες θέσεις στις κατηγορίες τους και κατά το 2017 κατέλαβαν τα αμοιβαία κεφάλαια της Alpha Bank καταγράφοντας αξιοσημείωτες αποδόσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην κατηγορία των Α/Κ που επενδύουν στις ελληνικές κεφαλαιαγορές, το Alpha Ελληνικό Ομολογιακό Classic (+39,56%) και το Alpha Ελληνικό Μικτό Classic (+32,71%) σημείωσαν τις υψηλότερες αποδόσεις του έτους μεταξύ των Alpha Α/Κ και παραμένουν στα κορυφαία Α/Κ της κατηγορίας τους κατά την τελευταία τριετία και πενταετία. Υψηλές αποδόσεις πέτυχαν επίσης τα Ελληνικά μετοχικά Α/Κ, Alpha Blue Chips Ελληνικό Μετοχικό Classic (+29,47%) και Alpha Επιθετικής Στρατηγικής Classic (+26,05%), υπεραποδίδοντας για ένα ακόμη έτος έναντι του Γενικού ∆είκτη του ΧΑ (δείκτης αναφοράς).

Μεταξύ των μετοχικών Α/Κ με διεθνή προσανατολισμό, το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars Silk Route Asia Μετοχικό Classic (+19,32%) και το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars BRIC Classic (+15,55%) κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στο σύνολο των Α/Κ της κατηγορίας τους, διατηρώντας επίσης, την υπεροχή τους σε ορίζοντα τριετίας. Εξίσου σημαντική απόδοση σημείωσε και το Alpha Fund of Funds Europe Μετοχικό Classic (+8,92%).

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, οι διαχρονικά υψηλές αποδόσεις των Alpha Αμοιβαίων Κεφαλαίων τα καθιστούν κορυφαία σε κάθε κατηγορία επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Το 2017, η Alpha Asset Management ΑΕ∆ΑΚ ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις επενδυτικές επιλογές των πελατών της με τη δημιουργία νέων Α/Κ διεθνούς επενδυτικού προσανατολισμού στο Λουξεμβούργο. Σήμερα, η εταιρία διαχειρίζεται 48 Α/Κ που επενδύουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες επενδυτών.