Αμερικανικό ενδιαφέρον για ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα

Αμερικανικό ενδιαφέρον για ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα

Εκπρόσωποι της εταιρείας Cheniere εξέφρασαν την πρόθεση της δημιουργίας πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου.

 

Το ενδιαφέρον της αμερικανικής εταιρείας Cheniere να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και να επενδύσει στο σχέδιο δημιουργίας πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης εξέφρασαν εκπρόσωποι της εταιρείας, που συναντήθηκαν σήμερα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Η Cheniere εξέφρασε, επίσης, ενδιαφέρον για τη σύναψη συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ, προκειμένου να την τροφοδοτούν με υγροποιημένο φυσικό αέριο, ενώ οι εκπρόσωποι της εταιρείας εκφράστηκαν θετικά για τις δυνατότητες μετατροπής της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο. Στη συνάντηση, η εταιρεία εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της Cheniere Marketing Ltd, Ζαν Αμπιτμπούλ και το διευθυντικό στέλεχος, Γιώργος Κοκοτής.

Ο εκπρόσωποι της εταιρείας εκτίμησε ως πολύ θετικό και σημαντικό το ενδιαφέρον της ενεργειακής εταιρείας, καθώς κινείται στην κατεύθυνση της διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών. Επεσήμανε, ακόμη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας εκδηλώνεται σε μια χρονική στιγμή που οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας βελτιώνονται διαρκώς και αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά και τα θεμέλια εμπιστοσύνης που οικοδομούνται μέρα τη μέρα με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.