ΑΜΚ της Eurobank για άντληση 2 δισ. ευρώ

ΑΜΚ της Eurobank για άντληση 2 δισ. ευρώ

Η τράπεζα επιχειρεί να ενισχύσει περαιτέρω την κεφαλαιακή της θέση.

Την έναρξη της διαδικασίας για την άντληση 2 δισ. ευρώ περίπου μέσω αύξησης κεφαλαίου ανακοίνωσε η Eurobank. Το τελικό ποσό της αύξησης θα καθοριστεί από την Eurobank και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιοποίηση των κεφαλαιακών αναγκών για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο οι οποίες αξιολογούνται, επί του παρόντος, από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου αποτελεί ένα βήμα προς την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της Eurobank και ενισχύει την δυνατότητα της Τράπεζας να στηρίζει την ελληνική οικονομία.

Διαβάστε ακόμη: Πόσα πήραν οι τράπεζες από το Δημόσιο από το 2008 ως το 2013;

Η προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί μέσω διάθεσης μετοχών στην αγορά , στο πλαίσιο της οποίας, το ΤΧΣ, το οποίο κατέχει σήμερα το 95,2% των μετοχών της Eurobank, ενδέχεται να αξιολογήσει τη δυνατότητα απόκτησης σημαντικού μεριδίου μετοχών της Eurobank από έναν ή μια ομάδα θεσμικών επενδυτών

Η Barclays Bank PLC, ενεργώντας μέσω της επενδυτικής της τράπεζας, το υποκατάστημα Λονδίνου της Deutsche Bank AG, και η JP Morgan Securities PLC, ενεργούν ως ∆ιεθνείς Συντονιστές της συναλλαγής.

Η Eurobank είναι ένας τραπεζικός όμιλος με συνολικό ενοποιημένο ενεργητικό 82 δισ. ευρώ pro forma, μετά τις πρόσφατες εξαγορές του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου Α.Τ.Ε. και της Νέας Proton Τράπεζας Α.Ε., προσφέρει δε πλήρες φάσμα τραπεζικών υπηρεσιών σε οκτώ χώρες, κυρίως στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.