Ανακάλυψαν 178 φορείς- «φαντάσματα» στο Δημόσιο

Ανακάλυψαν 178 φορείς- «φαντάσματα» στο Δημόσιο

Στοιχεία Βερναρδάκη στη Βουλή-Αναζητούνται για απογραφή οι φορείς-«φαντάσματα».

Συνολικά 178 φορείς-«φαντάσματα» του Δημοσίου αναζητούνται από τις κεντρικές υπηρεσίες του κράτους καθώς δεν έχουν απογραφεί, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, που κατατέθηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016 δεν είχαν απογραφεί 350 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου. Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου απεγράφησαν 182 νέοι φορείς, από τους οποίους οι 25 είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και Δημοτικές Επιχειρήσεις και οι 157 είναι φορείς του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, από τους 157 φορείς του Δημοσίου, οι 115 είναι Σχολικές Επιτροπές των Δήμων, οι οποίες εξυπηρετούνται διοικητικά από υπαλλήλους των Δήμων.Οι υπόλοιποι 42 φορείς του Δημοσίου που απεγράφησαν εξυπηρετούνται από αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι ήταν ήδη απογεγραμμένοι στον φορέα που ανήκαν οργανικά ή δεν διαθέτουν προσωπικό.

«Ως εκ τούτου, οι 157 φορείς του Δημοσίου εμφανίζονται μεν ως νέοι φορείς στην απογραφή, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται αύξηση του προσωπικού του Δημοσίου, δεδομένου ότι το προσωπικό τους ήταν ήδη απογεγραμμένο. Αντιθέτως, τα 25 ΝΠΙΔ που απεγράφησαν αποτελούν νέους φορείς για το Μητρώο και όσοι από αυτούς διαθέτουν προσωπικό, το εισάγουν στο Μητρώο», αναφέρει ο κ. Βερναρδάκης στην επιστολή του.

Πηγή: Ημερησία