Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχεται νέα διασταύρωση από τις 15 Ιουλίου

Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχεται νέα διασταύρωση από τις 15 Ιουλίου

Νέες κυρώσεις για όσους δεν ασφαλίσουν τα οχήματά τους έως τις 14 Ιουλίου. Τί ισχύει για όσους πλήρωσαν το παράβολο των 250 ευρώ.

Μέσα στον επόμενο μήνα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έλαβαν ειδοποιητήριο με το ηλεκτρονικό παράβολο των 250 ευρώ, θα πρέπει είτε να ασφαλίσουν το όχημά τους, είτε να διορθώσουν το λάθος στα αρχεία των υπηρεσιών του δημοσίου προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις της ΑΑΔΕ.

Για όσους έχουν ήδη πληρώσει το εν λόγω παράβολο, αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες πίστωσής του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων, όπως έχουν δηλωθεί στο Taxis.

Ωστόσο, από τις 15 Ιουλίου και μετά, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να προχωρήσει σε δεύτερη διασταύρωση ώστε να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα, ενώ η διασταύρωση αυτή θα πραγματοποιείται τακτικά μέσα σε κάθε έτος, προκειμένου να ασκείται η μέγιστη δυνατή πίεση ασφάλισης όλων των οχημάτων.

Συνεπώς, από τις 15 Ιουλίου και μετά όποιος εντοπιστεί με ανασφάλιστο όχημα θα του επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ στην περίπτωση που διαθέτει ανασφάλιστο δίκυκλο έως 250 κυβικά εκατοστά, 200 ευρώ για οχήματα 251 έως 1.000 κυβικά εκατοστά και 250 ευρώ για οχήματα κυβισμού μεγαλύτερου των 1.000 κυβικών εκατοστών.