Aναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της HOL

Aναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της HOL

Αναμένονται ανακοινώσεις που αφορούν δημοσιεύματα για επερχόμενη συγχώνευση με την Vodafone.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, με στόχο την προστασία των επενδυτών και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, αποφάσισε σήμερα Παρασκευή την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Ηellas Οnline Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (HOL) από σήμερα 22.08.2014 και έως ότου η εταιρεία ενημερώσει επαρκώς το επενδυτικό κοινό σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα  που την φέρνουν να συγχωνεύεται με την Vodafone.

Σημερινά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως το κλείσιμο της συμφωνίας που αποτιμά την Ηellas Οnline σε 320 εκατ. ευρώ είναι θέμα ωρών. Πριν την αναστολή της διαπραγμάτευσης η μετοχής της HOL στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατέγραφε άνοδο 9,26% στα 0,4600 ευρώ.

H Hellas Online που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τον Ιούνιο του 2008 αποτελεί τον πάροχο LLU με τη μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη στην εγχώρια αγορά και συνολικές επενδύσεις σε υποδομές / τεχνολογικά συστήματα που ξεπερνούν τα 440 εκατ. ευρώ. Η συνολική LLU πελατειακή βάση της -στις 31.12.2013- να ανέρχεται σε 519.072 πελάτες, που αντιστοιχούν σε 27,1% μερίδιο αγοράς.

Με τη Vodafone, μέσω μετοχικής συνεργασίας και εμπορικών συνεργειών, διαθέτει με συνδυαστικά πακέτα κινητής, σταθερής και adsl internet, για οικιακούς συνδρομητές και εταιρικούς πελάτες.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών χρονολογείται από τον Ιούνιο του 2007, όταν η εισηγμένη σύναψε εμπορική συνεργασία με την Vodafone Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία η Hellas Online παρέχει στην Vodafone Ελλάδος μια σειρά από υπηρεσίες χονδρικής. Το 2010 η Vodafone Ελλάδος απέκτησε ποσοστό 18,50% της hellasonline.

Διαβάστε ακόμη:

Κωνσταντίνος Κόκκαλης: «Υγιή ανάπτυξη παρουσιάζει η HOL»

H Hellas online αύξησε τους πελάτες της κατά 6,3%