Ανατροπή στα κέρδη της Samsung

Ανατροπή στα κέρδη της Samsung
A woman walks past Samsung Electronics Co. signage outside the company's Seocho office building in Seoul, South Korea, on Friday, Feb. 17, 2017. Samsung Group's Jay Y. Lee was formally arrested on allegations of bribery, perjury and embezzlement, an extraordinary step that jeopardizes the executive's ascent to the top role at the world's biggest smartphone maker. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρά τις δυσκολίες συνεχίζει το ράλι η μετοχή.

Κέρδη-ρεκόρ στο τμήμα τσιπ της Samsung Electronics αναμένεται να εκτοξεύσουν τα συνολικά κέρδη του πρώτου τριμήνου του τεχνολογικού κολοσσού σε υψηλά 3,5 ετών. Σύμφωνα με το Reuters, τα επόμενα τρίμηνα ενδέχεται να εμφανίσουν ακόμη καλύτερες επιδόσεις σε περίπτωση που αναδειχθεί σε επιτυχία το νέο smartphone Galaxy S8.

Μια άνθηση στα τσιπ μνήμης, την οποία πυροδότησε η ζήτηση από smartphones και servers, έχει βοηθήσει τη Samsung να «σηκωθεί» μετά τη δαπανηρή αποτυχία του Galaxy Note 7 πέρυσι, αλλά και την αναταραχή που προκλήθηκε στη διοίκηση της εταιρίας.

Στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος Τζέι Λι κατηγορείται και δικάζεται για δωροδοκία και άλλα αδικήματα που συνδέονται με ένα σκάνδαλο διαφθοράς, το οποίο οδήγησε στην απομάκρυνση και σύλληψη της προέδρου της Νότιας Κορέας, Park Geun-hye.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι μετοχές της μεγαλύτερης ασιατικής εταιρείας σε όρους κεφαλαιοποίησης αγοράς και του μεγαλύτερου κατασκευαστή τσιπ μνήμης στον κόσμο, βρίσκονται κοντά σε ιστορικά υψηλά, αφότου έχουν σημειώσει άνοδο σχεδόν 17% μέχρι στιγμής φέτος, εκτός του 43% που κατέγραψε το 2016.

Διαβάστε επίσης: Οι μεγάλες προσδοκίες της Samsung για το Galaxy S8

Έρευνα 18 αναλυτών του Thomson Reuters έχουν κατά μέσο όρο εκτιμήσει πως τα λειτουργικά κέρδη της Samsung για το τρίμηνο από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο έχουν ενισχυθεί κατά 41% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σε 9,4 τρισ. γουόν (8,4 δισ. δολάρια), χάρη στα κέρδη-ρεκόρ στο τμήμα τσιπ, στα 5,8 τρισ. γουόν.

Πρόκειται για τα υψηλότερα κέρδη μετά τα ιστορικά υψηλά των 10,2 τρισ. γουόν που κατέγραψε η νοτιοκορεάτικη εταιρία το τρίτο τρίμηνο του 2013.

Και καθώς ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πώληση του νέου Galaxy S8 από τις 21 Απριλίου, η μέση πρόβλεψη των αναλυτών για τα κέρδη της Samsung το δεύτερο τρίμηνο ανέρχεται στο ρεκόρ των 11,9 τρισ. γουόν.

«Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι καλύτερα από ποτέ για τη Samsung», σχολίασε ο Park Jung-hoon, διαχειριστής κεφαλαίων στην HDC Asset Management, μέτοχο του τεχνολογικού κολοσσού.

Διαβάστε επίσης: Γιατί εκτοξεύτηκαν οι μετοχές της Samsung ξαφνικά;